ΊΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ)

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ

Η λυσσαλέα επίθεση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής με χυδαίους χαρακτηρισμούς και   μπόλικο αντικομμουνισμό, βγαλμένα  από άλλες εποχές, προς την ΔΑΣ ΟΤΑ και τους εργαζόμενους συμβασιούχους  που δεν τους θεωρούν εδώ και χρόνια  συναδέλφους,  είναι το συμπέρασμα τους για τις πρόσφατες εκλογές στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας.

Τους «πονάει» που οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι – παρά τις όποιες φανερές ή κρυφές τους προσπάθειες να αλλοιώσουν  την θέληση και  την  ψήφο τους  –  τους γύρισαν την πλάτη.  Είναι μεγάλος και διακηρυγμένος εδώ και χρόνια ο αντικομμουνισμός και η αντισυναδελφική στάση κάποιων στελεχών της Συνδικαλιστικής Ανατροπής(πρώην ΠΑΣΚΕ), προσπαθώντας να κρύψουν την υπονομευτική τους στάση – διαχρονικά στο σύλλογο και στην ΠΟΕ ΟΤΑ –  στο να περνάει η στρατηγική του κεφαλαίου, σε αγαστή συνεργασία με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, που ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένες με την κυρίαρχη πολιτική Ε.Ε. και κυβερνήσεων. Αποδεικνύοντας ότι ο πραγματικός τους ρόλος είναι να λειτουργούν ως 5η φάλαγγα απέναντι στα ταξικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους. Ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε μόνιμους και συμβασιούχους φανερώνει το μίσος τους για άλλη μια φορά, και με κάθε ευκαιρία εκδηλώνεται, στους χιλιάδες συναδέλφους (με 8μηνο, 10μηνο, κλπ) που παλεύουν για το μεροκάματο έχοντας  την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ  με όλους αυτούς τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τις επιλογές τους στις πρόσφατες εκλογές του συλλόγου, επιδιώκει να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο να συζητήσει  και να οργανώσει την πάλη για διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, για στελέχωση όλων των υπηρεσιών των δήμων του νομού με μόνιμο προσωπικό.

Δεν κρύψαμε ποτέ και από κανέναν ότι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ που στηρίζει το ΠΑΜΕ,  συσπειρώνονται και δρουν οι κομμουνιστές. Αυτό όμως που «πονάει» είναι οι δεκάδες και εκατοντάδες εργαζόμενοι- μόνιμοι και συμβασιούχοι- που συσπειρώνονται σ’ αυτό το ψηφοδέλτιο άλλα και το ψηφίζουν, και το αναδεικνύουν εδώ και πολλά χρόνια πρώτη δύναμη, σ’ αυτή τη γραμμή πάλης, ενάντια στις αντιλαϊκές  και αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που οι συνδικαλιστές της Συνδικαλιστικής Ανατροπής  βάζουν πλάτη να υλοποιηθούν, υπονομεύοντας την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων.

Πάγια θέση της ΔΑΣ ΟΤΑ σ’ όλα τα συνδικάτα είναι το αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο την οποία γνώριζε και γνωρίζει η συγκεκριμένη παράταξη, δηλαδή η κάθε παράταξη, το κάθε ψηφοδέλτιο, στην συγκρότηση του προεδρείου,  να παίρνει ανάλογη θέση στο Δ.Σ. με βάση τη δύναμη που της έδωσαν οι εργαζόμενοι στις εκλογές με μυστική ψηφοφορία   ο καθένας με τις δυνάμεις του,    έτσι ώστε να λειτουργούν τα σωματεία.

Παρόλα αυτά όμως εμείς καταλαβαίνουμε την πίκρα και την δυσκολία αυτών των εργατοπατέρων, εκπροσώπων του κυβερνητικού  και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Έτσι κι αλλιώς μαζί τους δεν έχουμε και πολλά-πολλά…

Θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε, να πρωτοστατούμε στους αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους.

Για τα δικαιώματά μας, για τη ζωή που μας αξίζει που μέσα από σκληρούς αγώνες   μπορούμε να κατακτήσουμε.

Ξεκινώντας από το Συναγερμό που πρέπει να σημάνουμε   για τα ΒΑΕ.

Να μην  επιτρέψουμε να ζήσουμε σαν δούλοι τον 21ο αιώνα. Τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει. Παραμερίζοντας όλους αυτούς που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την αναμονή. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που καλλιέργησαν και καλλιεργούν  τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Αυτοί που ξεχνάνε ότι η   σημερινή  κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη  του ΣΥΡΙΖΑ  έχουν δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα εναρμονίσουν την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή, πετώντας  ειδικότητες που είναι σήμερα ενταγμένες στο καθεστώς των ΒΑΕ. 

Απαιτούμε:

  • Καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί. Καμιά υποβάθμιση σε κατηγορία. Καμιά μείωση μισθού.
  • Να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους, σύμφωνα με τα υπομνήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Να αυξηθούν τα χορηγούμενα επιδόματα. Δεν δεχόμαστε οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις να μπαίνουν στη μέγγενη των δημοσιονομικών δεδομένων και της «αντοχής» της οικονομίας, που αντέχει μόνο τα κέρδη και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας σε όλους τους δήμους του νομού. Να γίνουν Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας. Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα ΜΑΠ, που χρειάζονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ