ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (φωτο – βιντεο)

Απέκλεισαν συμβολικά της ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης στον είσοδο της πόλης και πέταξαν εκατοντάδες κιλά γάλα στο οδόστρωμα

Μηνύματα στην κυβέρνηση την οποία κάλεσαν να δώσει άμεσα λύσης στο πρόβλημα της ακρίβειας που μαστίζει τον κλάδο τους έστειλαν δεκάδες κτηνοτρόφοι του δήμου Τυρνάβου που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο μπλόκο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης ρίχνοντας παράλληλα εκατοντάδες κιλά γάλα στο οδόστρωμα.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες και στους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου Ζήσης Παρλίτσης τόνισε ότι οι τεράστιες αυξήσεις στις ζωοτροφές και στα καύσιμα και η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου που βρίσκεται ένα βήμα πριν από το να βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.


Ο κ. Παρλίτσης κάλεσε την κυβέρνηση και τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος και να δώσει άμεσα λύσεις.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής που έβαλε ευθέως κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ζητώντας για πολλοστή φορά φθηνό πετρέλαιο για γεωργούς και κτηνοτρόφους, αλλά και την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Στη σημερινή συγκέντρωση ήταν παρόντες ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του δ.σ. δήμου Τυρνάβου, εκπρόσωποι των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., του ΚΚΕ και του ΚΙΝΑΛ, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετοί αγρότες.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ