ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στην οδό Πανεπιστημίου, πριν λίγη ώρα, όταν αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στη σημερινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, Υγειονομικών και της ΠΟΕ ΟΤΑ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κατά του πορίσματος για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Μπράτη, η ΑΔΕΔΥ, μετά και τα σοβαρά επεισόδια, αποχώρησε από τη συζήτηση με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοινώνοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά της περικοπής ειδικοτήτων και ποσών από τα ΒΑΕ.

Δυναμική για ακόμη μία φορά στη συγκέντρωση ήταν η παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ΠΟΕ-ΟΤΑ, Συλλόγους και Σωματεία εργαζομένων στους Δήμους – Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Ζωγράφου, Ν. Σμύρνης, Περάματος, Περιστερίου, ΕΕΔΑ κ.ά. – να διατρανώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο, πως δεν θα δεχτούν καμία περικοπή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας προχωρώντας και σε ρίψη χημικών. Την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τη συγκέντρωση ζήτησε ο Θ. Παφίλης από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Η σημερινή διαμαρτυρία έρχεται από την προχθεσινή στο υπουργείο Υγείας ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο τέλος του μήνα, καθώς εκπνέει η προθεσμία για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατήγγειλε «την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά στη συγκέντρωση ομοσπονδιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας» κάνοντας λόγο για «νέο κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής, με βάση και τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

«Σαν να μην έφτανε που η κυβέρνηση σχεδιάζει το πετσόκομμα του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, σήμερα επιτέθηκε απρόκλητα και στην κινητοποίηση εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που δικαιολογημένα αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη», αναφέρει το ΚΚΕ. Για το ζήτημα πραγματοποίησε παρέμβαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, απαιτώντας την απόσυρση των ΜΑΤ από την κινητοποίηση.

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

H E.Γ της ΟΕΝΓΕ καταδικάζει την επίθεση με χημικά και κρότου λάμψης, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/2 έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Αθήνα, σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο που διαμαρτύρονται ενάντια στην περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε μια σειρά κλάδους που οι εργαζόμενοι καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα.
Ο αυταρχισμός και η καταστολή δε θα περάσουν.
Καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.

Με πληροφορίες και φωτο από efsyn.gr και

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ