ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

«Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. Ημέρα τιμής αλλά και έντονου προβληματισμού για την «ισότιμη»  παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες και της ισότητας μεταξύ των φύλων.

Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας  έρχεται να υπενθυμίσει σ΄ όλους μας τη διαχρονική παρουσία της Γυναίκας στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας, μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους.
Είναι μια επέτειος –σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Αφορμή για τούτη την ημέρα μνήμης αποτελεί η  μεγάλη διαμαρτυρία των γυναικών, που έγινε στις  8 Μαρτίου 1857 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, ζητώντας «ίση αμοιβή σε ίση εργασία» καθώς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Παρά την πρόοδο όμως που έχει σημειωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για τη γυναικεία ισότητα, σε αρκετές ακόμα χώρες ο ρόλος της γυναίκας παραμένει υποβαθμισμένος.

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης και της ανεργίας η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και ποικίλα προβλήματα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και θύμα βίας.

Είναι καθήκον κάθε κοινωνίας και κάθε ανθρώπου να τιμά και να σέβεται τη γυναίκα, να της εκφράζει ευγνωμοσύνη και σεβασμό, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στη δημοκρατία και την ίδια τη ζωή!!!

Ο Δήμος Τεμπών, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε, σεβόμενος και τιμώντας το ρόλο, τη δράση και  τον  καθημερινό αγώνα των γυναικών προσπαθεί με τις υποστηρικτικές δομές: «Βοήθεια στο σπίτι», Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο και τις κοινωνικές δράσεις του, να βρίσκεται κοντά στη γυναίκα, το στυλοβάτη της κοινωνίας μας, παρέχοντας διευκολύνσεις που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στο ρόλο της και την υψηλή αποστολή της.

Τελειώνοντας, ιδιαίτερο χαιρετισμό αγάπης και τιμής απευθύνω προς τις μητέρες, τις συζύγους, τις αδελφές των αγνοουμένων, των πεσόντων και των τραυματιών της Κυπριακής, Συριακής, Αφγανικής, Ουκρανικής  τραγωδίας, αλλά και σε κάθε γωνιά του κόσμου, τις γυναίκες πρόσφυγες, τις  γυναίκες που πεθαίνουν προσπαθώντας να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή, σε όλες εκείνες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση, τόσο τη δική τους, όσο και ολόκληρης της οικογένειάς τους.

Χρόνια πολλά λοιπόν σ΄ όλες τις γυναίκες του κόσμου!!

Χρόνια Πολλά  στη μάνα, στη σύζυγο , στην  κόρη, στην αδελφή..

Χρόνια Πολλά στη γυναίκα της πόλης και του χωριού..

Χρόνια Πολλά στην εργαζόμενη αλλά και την άνεργη..  ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ