ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΜΠ. ΜΠΟΡΙΣΟΦ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος GERB (Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας) Μπόικο Μπορίσοφ, συνελήφθη σήμερα σε αστυνομική επιχείρηση που συνδέεται με την έρευνα της Εισαγγελίας της Ε.Ε, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, η πρώην πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού της βουλής Μέντα Στογιάνοβα, καθώς και η σύμβουλος του Μπορίσοφ, Σεβνταλίνα Αρναούντοβα, συνελήφθησαν επίσης.

«Μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας είναι σε εξέλιξη, σε σχέση με 120 υποθέσεις του Γραφείου της Εισαγγελίας της Ε.Ε. στη Βουλγαρία. Έρευνες και κατασχέσεις πραγματοποιούνται σε πολλές τοποθεσίες. Ο Μπόικο Μπορίσοφ, ο Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, η Μέντα Στογιάνοβα και η Σεβνταλίνα Αρναούντοβα κρατούνται αυτήν τη στιγμή», αναφέρει η ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου στις 8 το βράδυ, αστυνομικοί με πολιτικά πραγματοποίησαν έφοδο και έρευνα στο σπίτι του Μπορίσοφ στην Μπάνκια, την ώρα που έξω από την κατοικία συγκεντρώθηκαν μέλη του κόμματος GERB και οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού.

Οι έρευνες σχετίζονται με αρκετές εγκληματικές ενέργειες, ανάμεσά τους κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κακοδιαχείριση αγροτικών επιδοτήσεων και παραβιάσεις στον τομέα των υποδομών και των πακέτων ανάκαμψης από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόικο Μπορίσοφ ήταν πρωθυπουργός της χώρας για τρεις περιόδους: 2009 – 2013, 2014 – 2017 και 2017 – 2021.

efsyn.gr

ΦΩΤΟ: (Julien Warnand, Pool Photo via AP)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ