ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΟ 2ο Δ.Ι.Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που οφείλει να χαρακτηρίζει κάθε εκπαιδευτικό οργανισμό, ιδιαίτερα έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, το 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί μια ομάδα εκπαιδευτών από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι βρίσκονται στη Λάρισα και παρακολουθούν επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα “Innovative Adult Education: Theory and Practices”. Ως επισφράγισμα της επιμόρφωσής τους, οι εκπαιδευτές επισκέφτηκαν το 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Την ομάδα υποδέχθηκε ο Διευθυντής Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης, ο οποίος αφού πραγματοποίησε μια παρουσίαση του Ι.Ε.Κ., ξενάγησε τους εκπαιδευτές στους χώρους του (αίθουσες και εργαστήρια). Η ομάδα των εκπαιδευτών με το προσωπικό του ΙΕΚ επισκέφτηκαν τις ειδικότητες του Τεχνικού Εφαρμογών Πληροφορικής, του Βοηθού Βρεφονηπιοκομίας και του Βοηθού Εργοθεραπείας, όπου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους καταρτιζόμενους, να απαντήσουν σε ερωτήσεις τους και να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπαιδευτές του 2ου ΙΕΚ Λάρισας. Επίσης, έγιναν συγκρίσεις με την αντίστοιχη πραγματικότητα στις χώρες καταγωγής τους.

Οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτές δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επίσκεψη, ενώ αισθάνθηκαν σημαντική οικειότητα με τους Έλληνες συναδέλφους τους, δεδομένου ότι και οι ίδιοι υλοποιούν αντίστοιχο έργο στις δικές τους χώρες.

Το 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας προσβλέπει στη συνέχιση παρόμοιων δραστηριοτήτων, οι οποίες εμπλουτίζουν τον εμπειρικό κόσμο τόσο των καταρτιζόμενων όσο και των εκπαιδευτών τους, διευρύνοντας παράλληλα τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, εξοικειώνοντάς τους με την Ευρωπαϊκή διάσταση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ