Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Οταν στην Ελλάδα η κυβέρνηση επιχειρεί με ημίμετρα και με επικοινωνιακά τρικ να πείσει τον αγροτικό κόσμο ότι ενδιαφέρεται και ότι μειώνει τις τιμές των καυσίμων, αναγκάζοντας όλους να πάρουν στα χέρια χαρτί και μολύβι για να υπολογίσουν τί θα κερδίσουν και πότε από τα εξαγγελθέντα μέτρα, στη γειτονική Ιταλία με καθαρές και άμεσες αποφάσεις δείχνουν το δρόμο για το τί κάνει μία κυβέρνηση που θέλει να στηρίξει τους αγρότες και την αγροτική της παραγωγή.

Ετσι με απόφαση της κυβέρνησης στη γειτονική Ιταλία οι αγρότες αγοράζουν, πλέον, το πετρέλαιο µε µειωµένο συντελεστή ΦΠΑ (10% έναντι 22%) αλλά και µε µειωµένο κατά 72% ΕΦΚ πετρελαίου (13 λεπτά έναντι 62). Το όφελος ανέρχεται σε περίπου 700 ευρώ τον τόνο για τους παραγωγούς. Αυτά, στην Ιταλία…

Εδώ ακούσαμε για μηδενικό ΕΦΚ, μόνο που το συνολικό ποσό που θα εισπράξουν οι αγρότες για αυτή τη μείωση ανέρχεται σε 60 εκ.€ όπως διευκρινίστηκε στην πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, και μάλιστα αυτά τα χρήματα θα δοθούν στο τέλος της φετινής χρονιάς, λες και σήμερα οι αγρότες, που έχουν καλλιεργητικές εργασίες και σύντομα θα πρέπει να ποτίσουν και τα χωράφια τους, μπορούν να πληρώσουν τα 2€ το λίτρο για το πετρέλαιο και να περιμένουν το κράτος να τους επιστρέψει κάποια από τα χρήματα που έδωσαν.

Μάλλον και στο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης συμμερίζονται την άποψη του κεντρικού μας τραπεζίτη ότι “λεφτά έχουν οι Έλληνες στις τράπεζες”, ή πιστεύουν τις μπούρδες του Αδωνι για μείωση της κατανάλωσης λόγω ψυχολογικής κατάστασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ