ΤΟ 3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου για την επίσκεψη

Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Βάσω Ζιάκα.

Ευρισκόμενος στη Λάρισα, προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε με επιτυχία η Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το 3ο ΕΠΑΛ Λάρισας, να έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τη Διεύθυνση και τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου και να ακούσει εκ του σύνεγγυς διάφορα ζητήματα που απασχολούν την εσπερινή Επαγγελματική Εκπαίδευση, με σκοπό να προωθήσει, μέσα από τις δέουσες διαδικασίες, την αντιμετώπιση και επίλυσή τους.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν, επίσης, η συνάντηση του κ. Κόπτση και η συνομιλία του με τους Μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ, κατά τη διάρκεια της οποίας αφ’ ενός του εξέθεσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ενήλικας μαθητής, καθώς έχει και πλήθος άλλων υποχρεώσεων και αφ’ ετέρου του περιέγραψαν το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των μελών της Σχολικής Κοινότητας του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας, γεγονός που αποτελεί βασική παιδαγωγική προϋπόθεση και υποστηρικτικό παράγοντα στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση της γνώσης και παράλληλα για την απόκτηση τυπικών προσόντων που θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για βελτίωση της επαγγελματικής, κοινωνικής και οικονομικής τους θέσης.

Μέσα σε αυτό το όμορφο και ζεστό κλίμα που δημιουργήθηκε, ο κ. Κόπτσης άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τους Μαθητές, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για όλες τις συναντήσεις που είχε και εκδήλωσε την επιθυμία του, με την πρώτη ευκαιρία, να επαναλάβει την επίσκεψη στο 3ο ΕΠΑΛ Λάρισας.

Η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές ευχαρίστησαν τον κ. Αλέξανδρο Κόπτση και την κ. Βάσω Ζιάκα για την επίσκεψη, τις συνομιλίες και το διαρκές ενδιαφέρον της Διοίκησης για την εσπερινή Επαγγελματική Εκπαίδευση και ανέφεραν ότι με χαρά θα τους αναμένουν και πάλι στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ