ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Απογοητευτικά τα ευρήματα δημοσκόπησης για τον νυν δήμαρχο

Μπορεί να θέλουμε περισσότερο από ένα χρόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 τα κομματικά επιτελεία και οι δημοτικές παρατάξεις στο δήμο Τυρνάβου έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων και για την ανάδειξη των επικεφαλής συνδυασμών.

Μάλιστα αν και στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο φαινομενικά υπάρχει υποψήφιος ο νυν δήμαρχος, που δύσκολα αλλάζει, δυσαρέσκειες, κόντρες και επιδόσεις είναι στοιχεία που κάνουν πολλούς να αναζητούν και μία άλλη λύση που θα μπορεί να φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές.

Μάλιστα όπως λένε τις τελευταίες ημέρες στελέχη του κόμματος, επειδή τα στοιχεία δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την MRB για λογαριασμό της νέας καθημερινής τοπικής εφημερίδας “Λαρισαίων Πολιτεία”  ήταν απογοητευτικά για το δήμαρχο Τυρνάβου και το έργο της δημοτικής αρχής, υπάρχουν σκέψεις για αναζήτηση άλλου υποψηφίου που θα μπορέσει να ενώσει την παράταξη και θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις εκλογές.

Την ίδια ώρα με επίκεντρο τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Μάμμο γίνονται συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός ακομμάτιστου ψηφοδελτίου στο οποίο θα έχουν θέση άτομα της τοπικής κοινωνίας που έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με την αυτοδιοίκηση. Οσοι γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο σχήμα θα βρουν στέγη και πολλά γαλάζια στελέχη.

Ζητούμενο στην παρούσα φάση αποτελεί και η στάση που θα τηρήσουν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Στέλιος Ροντούλης και η ισχυρή ομάδα της Δράσης Πολιτών που πήρε τη 2η θέση στις εκλογές του 2019. Πάντως αν και προς το παρόν ο κ. Ροντούλης κρατά κλειστά τα χαρτιά του πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι παρών και θα διεκδικήσει τη δημαρχία.

Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται να δούμε συνύπαρξη στο ίδιο ψηφοδέλτιο των κ.κ. Μάμμου και Ροντούλη.

Αντίθετα με όλα τα παραπάνω βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία στις εκλογές του 2023 της Πόλης που Θέλουμε με επικεφαλής τον κ. Σάμερ – Αθανάσιο Αμάρι, ο οποίος συγκεντρώνει την πλήρη αποδοχή στο χώρο της παράταξής του και μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν αμφισβητείται από κάποιο από τα μέλη της παράταξης αν εξαιρέσει κανείς κάποιους στον Αμπελώνα που θα τον ήθελαν πιο δυναμικό και μαχητικό στη διεκδίκηση αιτημάτων της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας.

Παρουσία στις εκλογές του 2023 αναμένεται να έχει και ΣΥΝ Πολιτεία πιθανότατα με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Τσιόπα, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com έχει ξεκινήσει επαφές για τη συγκρότηση ενός κεντροαριστερού ψηφοδελτίου το οποίο θα προτάσσει το έργο που άφησε στο δήμο η δημοτική αρχή Σαρχώση και θα εμφανίζεται ως εγγυητής της συνέχισης σημαντικών παρεμβάσεων στο δήμο που δεν ευοδώθηκαν ή και απορρίφθηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Πάντως δεν αποκλείεται ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις εκείνης της περιόδου να δούμε και μία συμμαχία Πόλης που Θέλουμε και Συν Πολιτείας, ανάλογη με αυτή που είδαμε να στέφεται με επιτυχία στις εκλογές του 2019 στο δήμο Ελασσόνας.

Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι βέβαιη είναι και η κάθοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης είτε με επικεφαλής τον νυν επικεφαλής Στ. Χατζηκράχτη σε περίπτωση που θα θελήσει να είναι εκ νέου υποψήφιος, είτε με άλλο πρόσωπο που θα εκφράζει την ανανέωση με επικρατέστερο τον νυν δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιο Τσικριτσή.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στη δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό της νέας τοπικής καθημερινής εφημερίδας “Λαρισαίων Πολιτεία” τα ευρήματα για τον δήμαρχο Τυρνάβου και τη δημοτική αρχή ήταν απογοητευτικά.

Στο ερώτημα αν θα τον ψήφιζαν οι δημότες σε κλίμακα από 1 = καθόλου πιθανό και 10 = πολύ πιθανό απαντούν 1-4 67,3%, 5-6 14,2% και 7-10 18,4%.

Στο ερώτημα για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη διαχείριση σημαντικών θεμάτων θετική γνώμη κατά μέσο όρο εκφράζει το 19,5%. Στην αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής το 20,4% θεωρεί ότι έγινε έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των δημοτών, το 27,1% θεωρεί ότι έγινε έργο που δεν βελτιώνει την ποιότητα ζωής, ενώ το 49,2% θεωρεί ότι δεν έγινε έργο. Επίσης το 66,2% θεωρεί ότι η θητεία της δημοτικής αρχής δεν είναι καλή ή καθόλου καλή. Π0λύ καλή τη θεωρεί το 8,4% και καλή το 19,4%.

Πρέπει να πούμε ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση ο δήμαρχος Τυρνάβου έχει τη χειρότερη επίδοση από τους υπόλοιπους συναδέλφους του στο νομό, με τον κ. Γ. Μανώλη του δήμου Τεμπών να θεωρείται ο καλύτερος και να ακολουθούν ο Μ. Εσκίογλου στο δήμο Φαρσάλων, ο Αντ. Γκουντάρας στο δήμο Αγιάς ο Απ. Καλογιάννης στο δήμο Λαρισαίων ο Θ. Νασιακόπουλος στο δήμο Κιλελέρ και ο Ν. Γάτσας στο δήμο Ελασσόνας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ