ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη μεγάλη συγκέντρωση των οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που πραγματοποιούν την Παρασκευή 15 Απρίλη, στις 8 μ.μ στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ με κεντρικό ομιλητή τον Γ.Γ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, απηύθυναν προς το λαό του νομού ο Γιώργος Χαρίτος μέλος της Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ και Γραμματέας της Τ.Ε. Λάρισας, ο Παναγιώτης Σπήλιος Γραμματέας της Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας και η Μαρία Κωστούλα μέλος του Τομεακού Γραφείου Λάρισας.

Παράλληλα έδωσαν στη δημοσιότητα και το πρόγραμμα του Γ.Γ Δ. Κουτσούμπα για το Σάββατο 16 Απρίλη, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 9.30 π.μ. θα συναντηθεί με τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Λάρισας.

Στις 11 π.μ. θα συναντηθεί με Διοικητικά Συμβούλια σωματείων υγειονομικών της Λάρισας.

Με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου τα τοπικά στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι μπροστά στη νέα φάση των εξελίξεων, όπου οξύνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιμπεριαλιστών, με απρόβλεπτες διαστάσεις και κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης, με την ακρίβεια και τη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια να εξανεμίζουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα, δεν χωρά καμιά αναμονή.
“Η λαϊκή απάντηση πρέπει να είναι μία: Οργάνωση, αγώνας, διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή, για να μην πληρώσει ο λαός τον πόλεμο. Σύγκρουση με τις επιλογές της αστικής τάξης, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της.
Σύγκρουση και όχι ανοχή ή συναίνεση με το κεφάλαιο, οργάνωση της πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και όχι συμβιβασμός με το χαμήλωμα των απαιτήσεων και το δήθεν μικρότερο κακό.
Aυτός είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ.
Έχεις όπλα, αξιοποίησέ τα !
Όπλο σου είναι η οργάνωση στο σωματείο σου, στους μαζικούς φορείς του κινήματος
Όπλο σου είναι η οργάνωση της πάλης σου μαζί με τους συναδέλφους σου, μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων
Όπλο σου είναι η κοινή δράση και συμπόρευση με τους βιοπαλαιστές της πόλης, του χωριού.
Έτσι οργανώνονται οι εστίες αντίστασης κι αγώνα, όπως έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Σε αυτό το δρόμο μπορεί να συγκροτηθεί μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία, που θα βάζει εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, που θα διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες μας”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Επίσης κάλεσαν το λαό να σκεφτεί ότι είναι μοιραίο να αυξάνει καθημερινά η απόσταση, η ψαλίδα ανάμεσα στις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες για τη διασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας και στη σημερινή κατάσταση της σχετικής και απόλυτης εξαθλίωσης, της ανασφάλειας που βιώνουν οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι.
“Από τις ίδιες τις εξελίξεις και τα αδιέξοδα που ανακυκλώνονται για τον λαό, περνώντας το σύστημα από τη φάση της οικονομικής ανάπτυξης στη φάση της κρίσης και πάλι από την αρχή.
Κι αυτό συμβαίνει είτε με επεκτατική είτε με περιοριστική δημοσιονομική πολιτική,.
Όπως συμβαίνει τόσο σε περίοδο «ιμπεριαλιστικής ειρήνης» όσο και σε περίοδο ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Όλα αυτά τα έζησες, τα ζεις.
Σκέψου την πείρα σου, σήμερα που καταρρέουν οι μύθοι για έναν άλλο, πιο «δίκαιο» τάχα καπιταλισμό, αυτόν δηλαδή που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, διαχρονικά.
Αυτές που πρόσδεσαν την περιοχή μας πιο στενά κι επικίνδυνα στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.
Σήμερα είναι η ώρα, να βαδίσεις το δρόμο της ανατροπής, να ισχυροποιήσεις το ΚΚΕ.
Χρειάζεται πραγματική πολιτική αλλαγή που σημαίνει να ζει ο λαός με βάση τις διευρυμένες ανάγκες του και τις δυνατότητες που προσφέρει η εποχή μας. Σημαίνει να έχει ο ίδιος στα χέρια του την εξουσία και μ’ αυτό το κριτήριο να αναπτύσσει σχεδιασμένα την οικονομία. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιούνται οι δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη και η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας”.

Κλείνοντας την εισήγηση υποστήριξαν ότι σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου και νέες απογοητεύσεις. Ολα δοκιμάστηκαν και το συμπέρασμα ήταν ότι κάθε νέα κυβέρνηση έπαιρνε τη σκυτάλη και συνέχιζε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες. Από κάθε κυβερνητική θητεία, η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία έβγαινε με λιγότερα δικαιώματα και με περισσότερα βάρη στις πλάτες της. Γιατί οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, δεν αλλάζει όμως το ποιος έχει στα χέρια του την εξουσία, ποιος αποφασίζει και καρπώνεται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Σήμερα, όλα αυτοί που ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα, παρουσιάζονται σαν σωτήρες, υπόσχονται ξανά καλύτερες μέρες.

“Η απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα, δεν μπορεί να έρθει έξω από τους αγώνες του λαού, ούτε από τα πάνω, μέσα από την κυβερνητική εναλλαγή των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, όπως το παρουσιάζουν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας.
Ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, βαδίζοντας με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής, στην οργάνωση του αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, στην πάλη για τον σοσιαλισμό”, ξεκαθάρισαν κλείνοντας την εισήγηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ