ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το σπουδαίο βιβλίο «Μνήμες Κατοχής – Ανοιχτές πληγές στον χρόνο» του ερευνητή – ποιητή και δημοσιογράφου Ανδρέα Ανδρουλιδάκη παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή, στην νέα αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου στο νέο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Πριν την παρουσίαση του βιβλίου, εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Ιδρύματος «Δε Λησμονώ- Γιώργου Καραμάνου» με τίτλο «Κατοχή».

Το βιβλίο του Ανδρέα Ανδρουλιδάκη μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύει τις τεράστιες καταστροφές και τα εγκλήματα των Ναζί στη χώρα και ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και την ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού.

Οι εισηγητές στην εκδήλωση κ.κ. Παυλόπουλος, Τσιάρας και Αγοραστός, έστειλαν τα δικά τους αντιπολεμικά μηνύματα, με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιτίθεται για μια ακόμη φορά στην Τουρκία αλλά και σε εκείνους που σήμερα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία προσπαθούν να της δώσουν συγχωροχάρτι, τονίζοντας τον γεωστρατηγικό της ρόλο, ο υπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά του άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα των διεκδικήσεων από τη Γερμανία για τα εγκλήματα της κατοχής παραμένει ανοικτό, ενώ ο περιφερειάρχης τόνισε την αξία της ιστορικής μνήμης ως εργαλείο αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων στο μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ