ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η Διεύθυνση και ο  Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας προάγει την υλοποίηση δράσεων με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο. Ύστερα από σχετική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, η Διεύθυνση του σχολείου συνεργάστηκε με φορείς της πόλης , συγκεκριμένα με το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας , και ύστερα από σχετική πρόσκληση διοργανώθηκαν οι παρακάτω δράσεις.

«Οδική ασφάλεια  –  Τροχαία Ατυχήματα». Η δράση  υλοποιήθηκε την Δευτέρα  11/04/2022  στην  αίθουσα  εκδηλώσεων του  σχολείου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν με πληρότητα και αμεσότητα για τα τροχαία ατυχήματα, για τους κινδύνους και τις προκλήσεις να είσαι νέος οδηγός , κατανόησαν οδικούς  κανόνες και απόκτησαν δεξιότητες   και γνώσεις  απαραίτητες για την οδική τους ασφάλεια και συμπεριφορά . Η παρουσίαση εμπλουτίστηκε  με  εποπτικό υλικό  που καθιστούσε παραστατικές τις επιπτώσεις  της μη ασφαλούς οδήγησης , με υπεύθυνη της όλης ενημέρωσης  την  Ανθυπαστυνόμο του Αστυνομικό  Τμήμα  Ελασσόνας   Κα  Μπαρά  Παναγιώτα.

«Πυρασφάλεια – Πυροπροστασία ,Ο ρόλος της Πυροσβεστικής». Η δράση υλοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022  στο προαύλιο χώρο  του 1ου Λυκείου Ελασσόνας.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Ελασσόνας στην οποία  μαθητές και εκπαιδευτικοί γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος και τη συμβολή της  Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος , του σχολικού κτηρίου , των σπιτιών  και των δασών. Μέσω βιωματικών ασκήσεων ενημερώθηκαν οι μαθητές για τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς ή οποιουδήποτε συμβάντος καθώς και στο τρόπο κατάσβεσης φωτιάς αλλά και εκκένωσης χώρου που φλέγεται . Παρουσιάστηκε ο  τρόπος λειτουργίας του πυροσβεστήρα , τρόπος σβησίματος φωτιάς και χρήση μέσων για πυρόσβεση . Υπεύθυνοι της  δράσης από την πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας ήταν οι Αντιπύραρχος   κ. Πάσχος  Ιωάννης   Αρχιπυροσβέστης  κ.  Ντελής  Κων/νος.

“Ο  Διευθυντής,  οι εκπαιδευτικοί,  οι μαθητές  και  ο σύλλογος γονέων  ευχαριστούν  θερμά το  Αστυνομικό Τμήμα  Ελασσόνας  την Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ελασσόνας και κυρίως τους εκπαιδευτές που προαναφέραμε  για την αποδοχή και την άμεση  ανταπόκριση στη πρόσκληση του σχολείου μας αλλά και για τις πληρέστατες παρουσιάσεις.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με ΥΓΕΙΑ”, τονίζεται στην ανακοίνωση του σχολείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ