ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ»

Μετά από μια πολύμηνη διαγωνιστική διαδικασία, υπεγράφη στο πρώην Δημαρχείο στο Συκούριο, από τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και τον ανάδοχο εργολάβο, η σύμβαση του έργου “Αναπλάσεις Οικισμού Συκουρίου», αρχικού προϋπολογισμού 399.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” του Πράσινου Ταμείου και από ιδίους πόρους του Δήμου Τεμπών.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Ζήση Γκανάτσιο και Χρήστου Κρικώνη, του Προέδρου της Κοινότητας Συκουρίου Μιχάλη Γκουντή, του Τοπικού Συμβούλου Γιώργου Λιόγκα, της Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γεωργίας Τσιτσιουβά, της υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας Γεωργίας Χαδουλού και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Η συγκεκριμένη μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τεμπών, ικανοποιώντας τα αιτήματα και τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας του Συκουρίου.

«Η σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα, αφορά αναπλάσεις εντός των ορίων του οικισμού Συκουρίου και συγκεκριμένα παρεμβάσεις κατά μήκος της κεντρικής οδού, Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την πλατεία Ρήγα Φεραίου. Με τη σημαντική συμβολή της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και την αγαστή συνεργασία που έχουμε, επιτυγχάνουμε να εκτελούμε σημαντικά έργα σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, τα οποία διευκολύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας των πεζών και καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, έργα σπουδαία, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας στην περιοχή μας», σημείωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

1. Κατασκευή κρασπεδόρειθρων συνολικού μήκους 2250 μ., εκατέρωθεν του δρόμου.

2. Διαμόρφωση και τσιμεντόστρωση πεζοδρομίων με οπλισμένο σκυρόδεμα και δομικό πλέγμα. Πλακόστρωση με πλάκες πεζοδρομίου και διαμόρφωση όδευσης τυφλών με την πλακόστρωση ειδικών πλακών (0,40 * 0,40) σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου.

3. Οι υφιστάμενοι τσιμενταύλακες απορροής ομβρίων υδάτων, θα καλυφθούν με σχάρες για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και των οχημάτων. Στις εισόδους των ιδιοκτησιών καθώς και σε διασταυρώσεις με άλλες οδούς, θα τοποθετηθούν εγκιβωτισμένοι αγωγοί ομβρίων υδάτων.

4. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, σε νέους σιδηροϊστούς ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος των

πεζοδρομίων και σε σημεία όπου είναι εφικτό.

5. Σε μήκος 400 μ. στην κατεύθυνση από το γήπεδο Συκουρίου προς την πόλη της Λάρισας προβλέπεται η τοποθέτηση κρασπέδων και η κατασκευή χώρου πρασίνου με χλοοτάπητα, ο οποίος θα ποτίζεται με αυτόματο αρδευτικό σύστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ