ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ 27ο Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Μετά από δυο χρόνια περιορισμών και απαγορεύσεων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ολοκλήρωσε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις για την φετινή χρονιά με μια όμορφη γιορτή. Μια γιορτή – που με μεγάλη ανυπομονησία – πολλοί γονείς μας ζήτησαν φέτος να την επαναλάβουμε, μιας και στο παρελθόν αποτελούσε θεσμό και από προηγούμουνα ΔΣ γονέων του σχολείου μας.

Το προηγούμενο διάστημα – τα 2 χρόνια της πανδημίας – με τα σχολεία να ανοιγοκλείνουν, είχαμε ΟΛΟΙ να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη υγειονομική πραγματικότητα που έφερε μεγάλες αλλαγές τόσο στην καθημερινότητα μας, όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η χρήση της μάσκας και τα ανοιχτά παράθυρα ΩΣ ΜΟΝΟ μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, τα υγειονομικά πρωτόκολλα με την διενέργεια self και rapid τεστ με την ευθύνη των γονιών, αλλά και η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης με όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν με την ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού, την συνδεσιμότητα στο δίκτυο, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και τα μορφωτικά κενά των παιδιών παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δασκάλων τους, είναι ορισμένες από τις καταστάσεις που βιώσαμε έντονα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ακούγοντας για ρεκόρ κρουσμάτων, τον εγκλεισμό της καραντίνας και με τον φόβο να αυξάνεται, σίγουρα γνωρίζουμε εμείς οι γονείς, το πόσο πραγματικά πιέστηκαν ψυχολογικά τα παιδιά μας αυτά τα 2 χρόνια της πανδημίας. Έτσι, ήταν μια ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να αποχαιρετήσουμε αυτή την χρονιά με αισιοδοξία, μουσική, χορό και καλή διάθεση. Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε τους μικρούς χορευτές του ΚΕΛΕ, παρακολουθήσαμε βίντεο με δράσεις του σχολείου μας, φάγαμε, ήπιαμε και διασκεδάσαμε με την ψυχή μας!

Ακόμη, ο σύλλογος μας όλο το προηγούμενο διάστημα ανέπτυξε μια πλούσια δράση εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τα παιδιά, αλλά και ταυτόχρονα δράσεις αλληλεγγύης και διεκδικήσεων καλύτερων συνθήκων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θυμίσαμε εκ νέου προς κάθε αρμόδιο, την ανάγκη για πλατεία για την συνοικία του Ιπποκράτη απέναντι από τις σχολικές μονάδες της περιοχής, έχοντας την λογική ότι δεν χρειάζεται να αναστέλλουμε τη δράση μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα, που στήριξαν και βοήθησαν τις δράσεις του συλλόγου. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε την διεύθυνση και τους δασκάλους του σχολείου μας για την διάθεση συνεργασίας και κατανόησης.

Τα μέλη γονείς του ΔΣ του συλλόγου με αμοιβαίο σεβασμό των απόψεων και του χαρακτήρα του καθενός, καταφέραμε να δράσουμε συλλογικά και τελικά αυτό που φαίνεται περίτρανα είναι ότι δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα και όταν δεν συμβιβάζεσαι με τις δυσκολίες τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακατόρθωτο.

Καλό καλοκαίρι ….. ραντεβού τον Σεπτέμβρη για να συνεχίσουμε όλοι μαζί να διεκδικούμε ένα καλύτερο δημόσιο δωρεάν σχολείο για τα παιδιά μας!!!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ