ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ  

Απολογισμό για τα 3 χρόνια παρουσίας της στο κοινοβούλιο έκανε σήμερα η Ε.Λιακούλη υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει γιατί η ανάγκη του λαού είναι μεγάλη

Σε μία αναλυτική αποτίμηση του έργου και της παρουσίας της στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και στο νομό Λάρισας έκανε σήμερα η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ευ. Λιακούλη με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από την εκλογή της.

“Σήμερα, τρία χρόνια μετά, νιώθω ότι μπορώ ακόμα να κοιτάξω ξανά στα μάτια, όπως τότε, όλους τους πολίτες του νομού και να τους πω πως ως Ευαγγελία- όπως συστήνομαι και ως Λίτσα όπως με συγκινητικό πείσμα με αποκαλούν οι περισσότεροι, έδωσα κάθε ικμάδα της ύπαρξής μου , για να φανώ αντάξια στις προσδοκίες τους.

Με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες,

με κατάθεση εκατοντάδων Ερωτήσεων στη Βουλή,

με συμβολή στην παραγωγή του νομοθετικού έργου,

με αξιοποίηση κάθε θεσμικού μέσου, εντός και εκτός Κοινοβουλίου”, σημείωσε στην αρχή της ομιλίας της κάνοντας αναφορά στα έντονα γεγονότα, τα οποία καθόρισαν την πορεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αλλά και τη δική της τον τελευταίο χρόνο.

“Ο ξαφνικός και άδικος χαμός της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, τον Οκτώβριο του 2021, μας συγκλόνισε και λειτούργησε καταλυτικά για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις. Στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου, νέος Πρόεδρος του κινήματος αναδείχθηκε πανηγυρικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκκινώντας, έτσι, τη νέα ελπιδοφόρα και φωτεινή πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρός μας επεφύλαξε μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου, προτείνοντάς με για τη θέση της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η τιμή ήταν μεγάλη, αντίστοιχη της ευθύνης που συνεπάγεται η συγκεκριμένη θέση, απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, στην παράταξή μας και στους πολίτες”, ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι μέριμνά της από την αρχή μέχρι και σήμερα, ήταν και παραμένει να διεκδικεί απαντήσεις και διεξόδους, στα αιτήματα και στις ανάγκες των πολιτών και να αγωνίζεται για τη μεγάλη πλειοψηφία των μη προνομιούχων στρωμάτων της κοινωνίας.

Η κ. Λιακούλη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μιλώντας για μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, στον τρόπο που χειρίστηκε την κλιματική κρίση, μίλησε για καταστροφική διαχείριση των οικονομικών του κράτους υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. σβήνει τρία κεράκια στην γαλάζια τούρτα της, πάνω σε μια κοινωνία καθημαγμένη υπό το βάρος της αβάσταχτης ακρίβειας, με τον πληθωρισμό Ιουνίου σκαρφαλωμένο στο 12,1.

“Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πλέον εκτός ελέγχου. Στην πράξη ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό από 25% και πάνω για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της καταναλωτικής δαπάνης των μικρομεσαίων και των ευάλωτων νοικοκυριών, αφού οι ετήσιες μεταβολές στη στέγαση είναι 35%,  στις μεταφορές 25% και στη διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 12,6% και με δεδομένο ότι οι ετήσιες αυξήσεις σε καύσιμα έχουν αγγίξει πλέον το 45,6% και στον ηλεκτρισμό 70,4%! Είναι τραγελαφικό πως επικοινωνιακά τα φορτώνουν μόνο στον πόλεμο στην Ουκρανία, λες και είμαστε “χρυσόψαρα” να ξεχάσουμε ότι το ανελέητο κύμα ακρίβειας ξεκίνησε πολύ πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξίσου άσχημα χειρίστηκε η κυβέρνηση θέματα κοινωνικής πολιτικής και θεσμών, ενώ σχεδόν διέλυσε την αυτοδιοίκηση και παρακολουθεί με απάθεια την έκρηξη της βίας και των γυναικοκτονιών.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Η κ. Λιακούλη στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που έκανε για να αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών του νομού, όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και μέσα προκειμένου να κάνει τη φωνή τους να ακουστεί και τα προβλήματά τους να τύχουν δίκαιων και βιώσιμων λύσεων.

“Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα νούμερα και οι στατιστικές έχουν μοναδική σημασία, όμως αποτυπώνουν μια  πραγματικότητα.

Μέσα σε 1.096 ημέρες κοινοβουλευτικής παρουσίας (εκ των οποίων τα 2/3 ζήσαμε σε συνθήκες καραντίνας και περιοριστικών μέτρων λόγω covid) , πραγματοποίησα συνολικά 636 παρεμβάσεις (ερωτήσεις, αναφορές και επίκαιρες επερωτήσεις) στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για κρίσιμα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ σε 60 περιπτώσεις, με επίκαιρες ερωτήσεις, κάλεσα τον αντίστοιχο Υπουργό, να μου απαντήσει πρόσωπο με πρόσωπο, στη Βουλή.

Σε αυτούς τους 36 μήνες, ακόμη και στις συνθήκες της πανδημίας, όπου κάθε κοινοβουλευτική δραστηριότητα και πρωτοβουλία εξασθενούσε, τοποθετήθηκα με ομιλίες 160 φορές στη Βουλή, σε σημαντικά νομοσχέδια της Κυβέρνησης καθώς και σε συζητήσεις ειδικής ημερήσιας διάταξης.

Ο αριθμός των παρεμβάσεών μου, μέσω άρθρων, συνεντεύξεων, δηλώσεων και ανακοινώσεων σε περιοδικά, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες ανέρχεται στις 203″, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ   

Η βουλευτής αναφέρθηκε σε ορισμένους «σταθμούς» , για την έως τώρα κοινοβουλευτική της διαδρομή, οι οποίοι είναι:

  • 157 ΑΚΙΝΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ:

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το καλοκαίρι του 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  υπέγραψε την υποθήκευση όλης της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια, ως ενέχυρο στους δανειστές, ιδρύοντας το λεγόμενο «Υπερταμείο», ανάμεσα στα οποία και  157 ακίνητα της Λάρισας! Κατάφερα να διασταυρώσω ‘τη λίστα της ντροπής’ την οποία και παρέδωσα στους δημοσιογράφους. Παρά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε την μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου, και αποκάλυψε την απόλυτη παρανομία και την εξαπάτηση που υπέστη ο ελληνικός λαός, τα ακίνητα είναι ακόμη δεσμευμένα Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε, μέχρι να αναλάβει το ιστορικό και θεσμικό καθήκον της!

  • ΠΥΡΓΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ:

Είναι γνωστή σε όλους τους πολίτες της Λάρισας, η τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Πύργος Χαροκόπου, ο οποίος αποτελεί ένα από σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία του νομού και όλης της χώρας.Μετά από σειρά κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων, συναντήθηκα με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη και της ζήτησα,  γνωρίζοντας την μεγάλη ευαισθησία της από την προηγούμενη συνεργασία μας για τη διάσωση του νεοκλασικού κτηρίου στην οδό Μανωλάκη, να επέμβει η ίδια προσωπικά και να επισπεύσει τη σωστική διαδικασία. Παρά τις υποσχέσεις, τίποτα το αξιόλογο δεν έχει γίνει και ο  Πύργος σήμερα καταρρέει.

  • ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ

Η αξιοποίηση της περιοχής του Πολυδενδρίου, παράλληλα με τα έργα που ξεκίνησαν ήδη στο Τατόι, οι ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργείου, τα σχέδια που δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, τα ερωτήματα που τέθηκαν στο δημόσιο διάλογο για την αναβίωση της ιστορικής, πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής αξίας ενός μοναδικού χώρου, ανάγκασαν το Υπουργείο Πολιτισμού να απαντήσει ότι πραγματοποιεί αυτοψίες. Ακόμη περιμένουμε …

  • ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Ένας πραγματικός πολιτιστικός θησαυρός, που απαιτεί αποκατάσταση στις φθορές εξαιτίας του σεισμού του Μάρτη, συντήρηση στα βιβλία που φιλοξενεί και είναι σπάνια. Κατέθεσα αίτημα στη Βουλή των Ελλήνων και στη Διάσκεψη των Προέδρων για την «υιοθεσία» της συντήρησης των βιβλίων και του χώρου τους.  Η ανταπόκριση είναι θετική από τον κ Πρόεδρο της Βουλής και αναμένονται οι επόμενες ενέργειες

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΔΟΜΕΝΙΚΟ /ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΌ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ / ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΝΣΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ «ΤΣΙΠΟΥΡΟ»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΥΤΑΡΡΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΧΗΜΙΟΕΘΕΡΑΠΕΙΕΣ)- ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΤΟ ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ/ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ –ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ – ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΜΠΑΚΡΥΝΣΗΣ (ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ)

ΑΜΙΑΜΤΟΣ ΣΤΟ 303 ΠΕΒ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΜΠΑΚΡΥΝΣΗΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ /ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

ΑΓΡΟΤΕΣ –ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ (123 ερωτήσεις, 6 αναφορές, 6 επίκαιρες επερωτήσεις και 8 επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης/ ΓΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ , ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΙΑΝΟ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΧΑΛΑΖΙ, ΠΑΓΕΤΟ / ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ / ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» – ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ –ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕ ΥΓΕΙΑ /ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ:

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ /ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΤΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ/ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ- ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ/ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ /ΕΚΑΒ

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ και ΑΜΕΑ: ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ, ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ, ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ : ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ –ΑΙΤΗΜΑΤΑ

 ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ /ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 ΙΔΡΥΣΗ ΙΕΚ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ-ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ /ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ : ΑΝΑΓΚΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ , ΣΤΗΡΙΞΗ

 ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στις προτάσεις με τις οποίες θα πορευτεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. προς τις εκλογές λέγοντας:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ένα πειστικό ρεαλιστικό Σχέδιο που θα βγάλει το λαό μας, σε ένα φωτεινό ξέφωτο ελπίδας.

Αυτό το Σχέδιο προοδευτικής σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης, υπέρ των πολλών και όχι των λίγων, επεξεργαζόμαστε και αντιπροτείνουμε εμείς.

Και ζητούμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού στη δική μας εναλλακτική πρόταση για το μέλλον.

Για ένα αύριο ασφάλειας, ανθεκτικότητας, περηφάνιας, αξιοπρέπειας, εξωστρέφειας και δημιουργίας.

Για ένα νέο περιβάλλον φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ