ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δείτε τί αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων αποκάλυψε για άλλη μια φορά το πόσο ενοχλεί τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α το ξεσκέπασμα της αντιλαϊκής τους πολιτικής από τους εκλεγμένους του ΚΚΕ.

Ο δήμαρχος προέβη σε αήθεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας, συνεπικουρούμενος από μερίδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, όπως και των «πασοκογενών ανεξάρτητων» κκ Γούλα και Λώλο, αφού προφανώς αυτή τη δημοκρατία του όχλου γνωρίζουν, αποδεικνύοντας πόσο πολύ τους ενοχλούν η πολιτική αντιπαράθεση και οι θέσεις του ΚΚΕ. Βέβαια όλα αυτά με την «αναγκαία» μπόλικη δόση «σταλινολογίας» και γενικότερου αντικομουνιστικού παραληρήματος από πλευράς τους.

Σε όλα αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η «παρουσία» του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος όχι μόνο δεν κράτησε μια στοιχειώδη διαδικασία στη συνεδρίαση ώστε να αφήσει ελεύθερα να εκφραστούν όλες οι απόψεις, να προστατευτεί ο ομιλητής, αλλά επικαλούμενος τον αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου έχει αναλάβει ρόλο λογοκριτή των πάντων, κλείνοντας μικρόφωνα από επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και αφαιρώντας τους το λόγο κατά το δοκούν.

Προφανώς αυτή είναι η αντίληψή τους περί δημοκρατικού διαλόγου και διαδικασιών. Άλλωστε είναι γνωστός ο βρώμικος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας ως εναλλακτικό δεκανίκι του καπιταλιστικού συστήματος και σε διατεταγμένη υπηρεσία απέναντι στο λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του.

Η διοίκηση Καλογιάννη στη Λάρισα έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο της πόλης και της περιοχής, παραδίδοντας κρίσιμες υπηρεσίες σε εργολάβους και ιδιώτες. Έχει ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία πρασίνου, έχει παραδώσει τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης για 10 χρόνια σε ιδιωτικά συμφέροντα, έχει μπουκώσει με ζεστό κρατικό χρήμα τους εργολάβους και βάζει πλάτη στο γενικότερο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου.

Είναι από τις δημοτικές αρχές που ενώ υποκριτικά «διαρρηγνύει τα ιμάτιά της» για τις ασφυκτικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την τοπική διοίκηση, έχει προχωρήσει και αξιοποιήσει στο έπακρο όλους τους νόμους και τις δικλίδες, ώστε να προχωρήσει αυτή η πολιτική που είναι εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα. Ίδρυσε και λειτουργεί την Αναπτυξιακή Α.Ε. που στην ουσία παρακάμπτει το δημοτικό συμβούλιο, συμβάλει στην απελευθέρωση της ενέργειας με τις ενεργειακές κοινότητες και τις ΑΠΕ που οδηγούν το λαό μας στην ενεργειακή φτώχεια, καταστρέφοντας τεράστιες γεωργικές και παραγωγικές δημοτικές εκτάσεις στις κοινότητες της Δ.Ε. Κοιλάδας.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων και η δημοτική του αρχή που στηρίζουν όλες οι εκφάνσεις της σοσιαλδημοκρατίας στην πόλη, όσες συνεντεύξεις και να δώσει σε τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ για να φτιάξει την εικόνα του “επιτυχημένου” και ‘’φιλεργατικού’’ θα έχει πάντα μια βρώμικη πόλη να του αποδεικνύει την ανεπάρκεια ακόμα και να καθαρίσει ένα δρόμο ενώ εισπράττει 30 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο απ’ το Λαρισαϊκό λαό για ανταποδοτικά τέλη. Θα έχει πάντα συμπεριφορές σαν τη χθεσινή όπου η πολιτική του μικροπρέπεια αποδεικνύει το ποιόν του και θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος των ιδιωτικοποιήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ