ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Η Ε. Λιακούλη κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση Αναφοράς προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την επιτακτική ανάγκη μετατροπής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, για το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής των Φαρσάλων που επλήγησαν από την κακοκαιρία του ‘Ιανού’ το 2020, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής :

«Υπέβαλα πρόσφατα στον αρμόδιο Υπουργό επιστολή του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, με την οποία ζητά να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα, για το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής των Φαρσάλων που επλήγησαν από την κακοκαιρία του ‘Ιανού’, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής, η περιοχή των Φαρσάλων, η οποία, κατά το εν λόγω διάστημα, είχε κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έχοντας υποστεί τεράστιες καταστροφές, δεν έχει συμπεριληφθεί από την Κυβέρνηση, στις εξαιρέσεις από την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, σε αντίθεση με τις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας.

Είναι σαφές ότι η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής που χορηγήθηκε στις ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά, σε μη επιστρεπτέα, για όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής των Φαρσάλων που ‘χτυπήθηκαν’ από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα δώσει πραγματική ανάσα στην τοπική επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, η Κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει με δίκαιο τρόπο, αντιμετωπίζοντας ισότιμα όλες τις επιχειρήσεις των περιοχών της χώρας που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κλιματική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώντας το αίτημα του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων εύλογο και την ικανοποίησή του σημαντική προκειμένου να ανακάμψουν οι επιχειρήσεις της περιοχής, παρακαλώ τον Υπουργό να προβεί άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες για την άρση της αδικίας που έχει προκύψει, καθώς και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ