ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Άνθρακας αποδείχθηκε ο θησαυρός του πολυδιαφημισμένου προγράμματος ‘’Ανακυκλώνω-αλλάζω συσκευή’’, καθώς έγιναν δεκτές μόλις 151.450 αιτήσεις, όταν η Κυβέρνηση μιλούσε για 300.000 δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, από τις 870.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, μόλις οι 151.450 κατατάσσονται στις οριστικά επιλέξιμες. Κόπηκε, δηλαδή, το 83% των αιτήσεων.

Δεν είναι πρώτη φορά που η Κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει προσδοκίες και ελπίδες σε ανθρώπους που με δυσκολία προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, πληρώνοντας τους διογκωμένους λογαριασμούς της ενέργειας, αποτέλεσμα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η εξαγγελία Σκρέκα στις 20 Ιουνίου έλεγε ότι: ΄΄Με το πρόγραμμα που παρουσιάζει σήμερα η Κυβέρνηση, δίνουμε την ευκαιρία σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να μειώσουν σημαντικά, έως και 40%, την κατανάλωση της ενέργειας’’.
Στις 14 Ιουλίου έλεγε ακόμα: ‘’Εκτιμούμε ότι περίπου 200.000-250.000 οικογένειες θα μπορούν να πάρουν αυτό το βάουτσερ για να προχωρήσουν σε αντικατάσταση συσκευής’’.

Σήμερα, που επιβεβαιώθηκε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, ο κ Σκρέκας αρκέστηκε να δηλώσει ότι ‘’Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας για αναζήτηση πόρων που θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές τους, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον’’.

Ξέχασε να μας πει ο κ. Σκρέκας ότι, όσοι δεν επιλέχθηκαν, ή δεν έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις συσκευές τους, απλούστατα θα πληρώσουν το ενεργειακό καπέλο που μας φόρεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ