ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΚΑΛΕΙ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Πρόταση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών για να παιχθεί η παράσταση στο πλαίσιο της φετινής γιορτής Κρασιού – Δείτε τί αναφέρει σε ανοικτή επιστολή του προς τη βουλευτή και ηθοποιό

Αγαπητή κυρία Βαγενά,

Δυστυχώς, ποτέ δεν έτυχε να γνωριστούμε, μολονότι θα ήταν επιθυμία μου , καθόσον τιμώ και σέβομαι την καλλιτεχνική σας δημιουργία και προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

Όπως ίσως γνωρίζετε , μάλιστα , οι πολιτικές μας πεποιθήσεις είναι διαμετρικά αντίθετες, μολονότι και οι δύο, θέλω να πιστεύω ,  ενδιαφερόμαστε για την ευημερία και ενότητα του ελληνικού λαού.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, θέλω να σας ζητήσω, με τον θεσμικό ρόλο  του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου , μια μεγάλη συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά που αντιμετωπίσατε εκ μέρους της δημοτικής Αρχής του κ. Κόκουρα στην αξιέπαινη πρότασή σας να παίξετε αφιλοκερδώς την παράσταση  “Αγγέλα Παπάζογλου ”  σε κάποιο χώρο του Δήμου μας.

Σας παρακαλώ θερμά να κατανοήσετε ότι η συμπεριφορά αυτή δεν εκφράζει τους συμπολίτες μου και , αντιθέτως , γεννά αισθήματα οργής και αγανάκτησης στο σύνολο της τυρναβίτικης κοινής γνώμης. Οι συνδημότες μου λατρεύουν τον πολιτισμό και ιδιαίτερα τα ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από την μακροχρόνια πλούσια πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.

Τούτου δοθέντος , είμαι πεπεισμένος ότι ο κόσμος του Τυρνάβου θα αγκαλιάσει με ενθουσιασμό την παράστασή σας , οπουδήποτε κι αν αυτή παίζεται. Έτσι, με την εδραία αυτή πεποίθηση, εμείς ως Δημοτική Παράταξη θα ζητήσουμε εγγράφως από την δημοτική Αρχή , να την εντάξει στο πρόγραμμα της Γιορτής Κρασιού του Αμπελώνα, ως ένα από τα μεγαλύτερα και ποιοτικότερα πολιτιστικά δρώμενα. Πιστεύουμε ότι θα είναι τιμή για τη Γιορτή Κρασιού να φιλοξενήσει μια παράσταση , η οποία και επίκαιρη είναι και επαναφέρει στο συλλογικό υποσυνείδητο τις αλύτρωτες πατρίδες των Ελλήνων.

Θα αποφύγω, συνεπώς,  επί του παρόντος , την επιχειρηματολογία που βάλλει ευθέως κατά της δημοτικής Αρχής για την απαράδεκτη συμπεριφορά της , ευελπιστώντας ότι στο τέλος θα επικρατήσει η κοινή λογική και η πολιτική νηφαλιότητα, εις βάρος της μικρόψυχης κομματικής ιδιοτέλειας, η οποία άλλωστε δεν συνάδει καθόλου με την όλη ατμόσφαιρα και τα μηνύματα ζωής που στέλνονται από τις πολιτιστικές εκφάνσεις, ιδιαίτερα δε από αυτές του Θεάτρου.

Εύχομαι να σας απολαύσουμε στη Γιορτή Κρασιού του Αμπελώνα και να διδαχθούμε, με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου διδασκαλία , από την παράστασή σας.

Ζητώ και πάλι ταπεινά συγγνώμη…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ