ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Δείτε τί αναφέρει ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών δήμου Τυρνάβου

Με αφορμή πρόσφατο ρεπορτάζ της ΕΤ 3 για τις γιορτές προβολής τοπικών προϊόντων που διοργανώνονται στην ελληνική επαρχία, επιτρέψτε μου να διατυπώσω ένα σχόλιο.

Καλές και άγιες είναι οι γιορτές και τα πανηγύρια προβολής των τοπικών προϊόντων και πρέπει να γίνονται , καθώς συμβάλλουν στην προβολή της τοπικής παραγωγής, ενώ συνάμα διανθίζουν και με μια νότα πολιτισμού την καθημερινότητα των ανθρώπων που μοχθούν στην πρωτογενή παραγωγική διαδικασία.

Έπαινοι , λοιπόν , και θερμά συγχαρητήρια αρμόζουν στους Συλλόγους και στους ανθρώπους που δαπανούν χρόνο και χρήμα για τη διοργάνωση των εορτών αυτών.

Ταυτόχρονα, όμως , σε εκδηλώσεις τέτοιου είδους πρέπει απαραιτήτως να τονίζεται η σημασία και η αναγκαιότητα της κρατικής συνδρομής στην οικονομική στήριξη των παραγωγών και στην εμπορική προώθηση των παραγομένων προϊόντων. Με άλλα λόγια , οι εκδηλώσεις αυτές δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στις Αρχές ενός τόπου να διατυπώσουν τα αιτήματά τους προς τη Πολιτεία για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος μέσω της στήριξης των προβαλλομένων αγαθών.

Δυστυχώς, τη λογική αυτή δεν την είδαμε από την Αρχή του τόπου μας. Ενώ είχαμε δύο εμβληματικές γιορτές ( Κρασιού στον Αμπελώνα και Αχλαδιού στα Πλατανούλια ) ο εκπρόσωπος του Δήμου Τυρνάβου δεν απαίτησε το παραμικρό από την Κυβέρνηση, μολονότι και στα δύο προϊόντα καταγράφονται μεγάλες οικονομικές απώλειες για τους παραγωγούς. Τα επιτραπέζια σταφύλια είναι χτυπημένα από τις βροχοπτώσεις, ενώ και τα αχλάδια δίνονται με ανοιχτές τιμές, αν και κατέγραψαν ένα δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής.

Μάλλον προτίμησε να γίνει αρεστός στα κομματικά του αφεντικά, για να πάρει το κομματικό χρίσμα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και σιώπησε αιδημόνως, λέγοντας κοινοτοπίες και αοριστολογίες στον χαιρετισμό του, αν και η πραγματικότητα που βιώνουν οι παραγωγοί μας είναι οδυνηρή και δεν μπορεί να φτιασιδωθεί με τίποτα.

Με άλλα λόγια , οι γιορτές αυτές θα πρέπει να είναι συνώνυμο των διεκδικήσεων του αγροτικού κόσμου και όχι βήμα των χειροκροτητών της εκάστοτε Κυβέρνησης, που θέλουν να προωθήσουν ιδιοτελείς πολιτικές στοχεύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ