ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας που ζητά “να φύγουν ο πρωθυπουργός – υποκλοπέας και η κυβέρνηση – τρομοκράτης”

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες που έδωσαν το παρόν στις πολύ μεγάλες διαδηλώσεις της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων, μετά τη χθεσινή δολοφονική επίθεση της ΕΛΑΣ στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ. Η τεράστια συμμετοχή στις πορείες δίνει ηχηρό μήνυμα ότι, παρά τη βία και την τρομοκρατία, οι αντιστάσεις λαού και νεολαίας δεν κάμπτονται, το κίνημα δεν τρομοκρατείται, ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Και σήμερα, με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η διαδήλωση στην Αθήνα δέχθηκε πρωτοφανή κατασταλτική επίθεση. Ήδη, μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της συγκέντρωσης, η αστυνομία έβγαλε εντολή απαγόρευσης της πορείας, ενώ πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, μαζί με αύρα, περικύκλωσαν τα Προπύλαια.

Λίγο πριν τις 8, ενώ η μεγάλη διαδήλωση ξεκινούσε, χτυπήθηκε άγρια από την αστυνομία, με σοβαρούς ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, εκτεταμένη χρήση χημικών και με την αύρα να καταδιώκει τα μπλοκ της διαδήλωσης. Είναι φανερό ότι η αστυνομία είχε εντολή να διαλύσει την πορεία πριν καλά καλά ξεκινήσει. Από τη μανία των επίδοξων δολοφόνων της ΕΛΑΣ, υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, με πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες να διακομίζονται σε νοσοκομεία.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις στην Αθήνα χτυπιούνται με σκοπό τη διάλυσή τους. Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του εξακολουθούν να επιχειρούν να κουρελιάσουν κάθε δικαίωμα, να απαγορεύσουν στο λαό να διαδηλώνει ενάντια στην μισητή πολιτική τους. Όμως, είναι φανερό πια ότι φοβούνται την οργή του λαού. Γι’ αυτό επιστρατεύουν τους πραιτωριανούς και τις αύρες, επιτίθενται με δολοφονική μανία σε συναυλίες, επιχειρούν να διαλύσουν κάθε μαζική διαδήλωση.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ζήσουμε σε αστυνομικό κράτος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την απαγόρευση και την καταστολή κάθε διαμαρτυρίας, το σιωπητήριο και την ακραία βία της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Η Λαϊκή Ενότητα απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα σε όλη την αριστερά, στα σωματεία και στα συνδικάτα, σε κάθε μαζικό φορέα, σε όλους όσους θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, για κοινό αγώνα ενάντια στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ