ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο «9ος ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΆΘΛΟΣ» ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στα Φάρσαλα ο «9ος Αχίλλειος Άθλος» ημιμαραθώνιος δρόμος, ο «8ος Παιδικός – Εφηβικός Αχίλλειος Άθλος 1 χλμ» και ο «6ος Αγώνας Δρόμου 5,2 χλμ». Η διοργάνωση των εκδηλώσεων και φέτος γίνεται από το Δήμο Φαρσάλων, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

Ο «9ος Αχίλλειος Άθλος» θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και οι συμμετέχοντες θα διανύσουν απόσταση 21,1 χιλιομέτρων με τη διαδρομή να έχει ως εξής:
ΕΚΚΙΝΗΣΗ- Φάρσαλα Πήγες Απιδανού- Οδός Θέτιδος προς Λαμίας- Οδός Λαμίας- 1o km Αρχαϊκός θολωτός τάφος- συνέχεια οδός Λαμίας- δεξιά νέος περιφερειακός Ε65 – 4ο km αριστερά οδός Βόλου προς Βόλο – 9o km αριστερά για Ρευματιά – 12o km αριστερά από Ρευματιά για Βαμβακού πλατεία – έξοδος από Βαμβακού προς διασταύρωση για Λαρίσης -16okm αριστερά οδός Λαρίσης προς Βασιλί – 17,5 km αριστερά για Σιδηροδρομικό Σταθμό – 18o km δεξιά Σταθμός–oδός Λαρίσης – Πλατεία Δημαρχείου (Άγαλμα Αχιλλέα) – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.

Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν ιατρικό προσωπικό, διασώστες και εθελοντές καθώς και ανθρώπινο δυναμικό της αστυνομίας και ασθενοφόρο.
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, ανά 4 χλμ. Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στους ενδιάμεσους σταθμούς. Ιδιαίτερα στο 18ο χλμ. της διαδρομής θα υπάρχει επιπλέον σταθμός ενυδάτωσης με ισοτονικό ποτό.

Η διοργάνωση παρέχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.
Σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές θα δοθούν συλλεκτικά μετάλλια.

Οι 3 πρώτοι αθλητές και αθλήτριες της γενικής κατάταξης θα βραβευθούν με κύπελλο και μετάλλιο και θα εξαιρεθούν από τις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες.
Όσον αφορά στις ηλικιακές κατηγορίες, οι πρώτοι αθλητές θα βραβευθούν με κύπελλο και μετάλλιο και οι 2οι και 3οι με μετάλλια.
Οι ηλικιακές κατηγορίες για τους άνδρες έχουν ως εξής: Έως 24 ετών, 25-29, 30-34, 35-39 ,40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ και για τις γυναίκες: Έως 24 ετών, 25-34, 35-44, και 45+.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα διοργανώνονται:

Ο αγώνας δρόμου «8ος Παιδικός – Εφηβικός ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 17 ετών. Αφορά απόσταση 1000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 9:20 το πρωί από τον Απιδανό ποταμό και τερματισμό στην πλατεία Δημαρχείου.

Ο αγώνας δρόμου δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά καθαρά συμμετοχικό. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Επίσης ο αγώνας δρόμου «6ος αγώνας 5,2 χιλιομέτρων». Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνεται για να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην διοργάνωση του Αχίλλειου Άθλου, αλλά δεν είναι προετοιμασμένοι για τον Ημιμαραθώνιο.
Θα διανύσουν απόσταση 5,2 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης τις 9:10 το πρωί από τον Απιδανό ποταμό, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου.

Στο πλαίσιο του Αχίλλειου Άθλου θα βραβευτεί η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια στη δισκοβολία Κρίστυ Αναγνωστοπούλου.
Σημειώνεται πως για πρώτη φορά η διαδρομή του Αχίλλειου Άθλου θα είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου για την ακρίβεια και την μοναδικότητα της. Οι αγώνες θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες της ΓΓΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ