ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας θα πραγματοποιήσει την αναβληθείσα λόγω πανδημίας Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στον χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Ιουστινιανού 42).

Η εκλογή Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα γίνει μετά το πέρας της Συνέλευσης.

Στο χώρο του μουσείου παρουσιάζονται αντικείμενα που αφορούν την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου, της Κατοχής, καλύπτοντας υλικό της Θεσσαλίας στην Αντίσταση. Είναι ένας χώρος με πολλαπλούς συμβολισμούς.

Πάνω στους τοίχους του μουσείου «ακούμπησαν» εκατοντάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές και αγωνίστριες του λαού μας, δίνοντας το αίμα και την ζωή τους για Λευτεριά, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Η συμβολή της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της περιοχής της Λάρισας στον συμμαχικό αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδος ήταν μεγάλη.

Το μουσείο ως οδηγός αναδεικνύει τη τοπική ιστορία, καλλιεργώντας την ιστορική συνείδηση, διαφυλάττοντας την συλλογική μνήμη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας υποστηρίζει τη λειτουργία και τις δράσεις του Μουσείου (εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων κ.ά.) και διαφυλάσσει την ιστορικότητα του χώρου.

Είναι σημαντικό να συμμετέχουν όλοι στη διαδικασία (ετήσια συνδρομή μόνο 5 ευρώ) καθώς και όσοι /-ες ενδιαφέρονται να δηλώσουν υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ τoυ Συλλόγου.

Υπεύθυνος Μουσείου Βαγγέλης Ρεμπάπης, Ιστορικός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ