ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΕΝΟΛ ΑΕ

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας στα γραφεία της εταιρείας στην Ελασσόνα.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Ελασσόνας ο Δήμαρχος κ. Γάτσας Νικόλαος, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Πινακάς Βασίλειος, αντιπερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, εκ μέρους του Δήμου Αγιάς ο Δήμαρχος κ. Γκουντάρας Αντώνιος, εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ο κ. Γούλας Παναγιώτης, εκ μέρους του Δήμου Τεμπών ο κ. Σίμος Βασίλειος και εκ μέρους του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας ο κ. Τριανταφύλλου Γεώργιος.

Ανοίγοντας τη Γενική Συνέλευση ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους μετόχους και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή, αναδεικνύοντας παράλληλα το έργο και τις προθέσεις της ΑΕΝΟΛ Α.Ε.. Κλείνοντας, τοποθετήθηκε, προτείνοντας για πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, το Πρόεδρο της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. κ. Λευτέρη Φουρκιώτη.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Λευτέρης Φουρκιώτης αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των μετόχων, τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις αποφάσεις του ΔΣ, επισημαίνοντας ότι η ΑΕΝΟΛ Α.Ε. καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συνδράμει στην Ανάπτυξη της Τοπικής Κοινωνίας, ενισχύοντας τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά έργα.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης και ο Οικονομολόγος της Εταιρείας κ. Ιωαννίδης Στέλιος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μετόχων για τον ισολογισμό της χρήσης 2021 καθώς για την πορεία της Εταιρείας.

Όσον αφορά το τοπικό πρόγραμμα CLLD/Leader η συντονίστρια κα. Σεβαστή Μπασδέκη ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μετόχων για την πολύ καλή πορεία του προγράμματος, που είχε σαν αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της δημόσιας δαπάνης των ιδιωτικών και δημοσίων έργων και την αύξηση του ρυθμού των πληρωμών. Επίσης ενημέρωσε τους μετόχους για την ‘’Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027’’, που θα δημοσιευθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα πρέπει η ΑΕΝΟΛ να σχεδιάσει και να υποβάλει το πρόγραμμα LEADER για το ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής κ. Σαμώτας Ιωάννης, ενημέρωσε τους μετόχους τόσο για τις υπογραφείσες προγραμματικές συμβάσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία από τον Δήμο Ελασσόνας για επιβλέψεις έργων αλλά και για μελέτη εφαρμογής, όσο και για τις προγραμματικές συμβάσεις που είναι σε διαβούλευση με τον Δήμο Τεμπών και το Δήμο Ελασσόνας για το υπόλοιπο του 2022 και το 2023.

Τέλος, στην Γενική Συνέλευση ήταν παρόντα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» κ. Σούλτης Γεώργιος, Αναπληρωτής Δήμαρχος – Αντιδήμαρχος Επιχ. Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων του Δήμου Λαρισαίων και ο κ. Γεωργιόπουλος Αθανάσιος, Διευθύνων Σύμβουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ