ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ, ΑΓΚΡΕΜΙΣΤΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ

Το Κουτσόχερο επισκέφθηκε ο Β. Κόκκαλης

Ενώπιον μίας κατάστασης που μόνον σε οργανωμένο κράτος δεν παραπέμπει, βρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά την επίσκεψή του το Σαββατοκύριακο στο σεισμόπληκτο Κουτσόχερο.

Ένα χωριό που κι αυτό χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο του Μαρτίου του 2021, αλλά ακόμη περιμένει να γίνουν πράξεις οι κυβερνητικές υποσχέσεις για γκρέμισμα των επικίνδυνων κτηρίων, καθώς και αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων, αλλά και της επισκευής κτισμάτων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συζήτησε με κατοίκους του χωριού και έγινε αποδέκτης της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί για την παρατεταμένη απραξία από πλευράς πολιτείας. Αδιάψευστος μάρτυρας οι αεροφωτογραφίες που κατέγραψαν την κατάσταση, στο πλαίσιο της επίσκεψής του.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Είκοσι μήνες -σχεδόν 2 χρόνια- από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021 και τα ετοιμόρροπα σπίτια παραμένουν χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Υποδομών!

Τα ετοιμόρροπα σπίτια είναι πηγή κινδύνου για περαστικούς αλλά και για τα παιδιά. Και όχι μόνο δεν έχει γίνει κάτι για το γκρέμισμα αυτών των επικίνδυνων κτισμάτων, αλλά προσφάτως ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες ότι είναι δική τους πλέον ευθύνη το γκρέμισμα των ετοιμόρροπων κτιρίων!

Δυστυχώς την ίδια ώρα, δεν έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες αποζημίωσης επιχειρήσεων εστίασης στην περιοχή, καθώς επίσης είναι στάσιμες παντελώς οι διαδικασίες επισκευής των κτιρίων (πολλά είναι τα σπίτια που από «κόκκινα» χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα»).

Επειδή και η κοροϊδία έχει τα όριά της, αλλά και ενόψει του χειμώνα, προτίθεμαι να καταθέσω άμεσα, στις επόμενες ημέρες σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή ζητώντας πειστικές απαντήσεις για όλα τα –ως άνω- θέματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ