Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΘΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΑΘΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ

«Στις 2 Νοεμβρίου θα αποδειχθεί ότι το καλάθι του νοικοκυριού είναι το καλάθι του κοινωνικού εμπαιγμού» σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά αναφέρει: «Σε σημερινή του δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανακοίνωσε ότι στις 2 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου μέτρου, «το καλάθι του νοικοκυριού», που σύμφωνα με την κυβερνητική επικοινωνιακή προπαγάνδα, είναι ένα κοινωνικό μέτρο, με δήθεν αντανάκλαση και θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στα ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς δίνει την δυνατότητα πρόσβασης σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα οποία θα έχουν δήθεν σταθερές, χαμηλές και προσιτές τιμές για τον καταναλωτή.

Όμως στις 2 Νοεμβρίου θα αποδειχθεί ότι το καλάθι του νοικοκυριού είναι καλάθι του εμπαιγμού για τους καταναλωτές, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, διότι

Α) Το μέτρο δεν προβλέπει απαγόρευση αυξήσεων στα προϊόντα που θα τελούν υπό επιτήρηση, αλλά μόνο παρακολούθηση των τιμών.

Β) Το μέτρο δεν θα επιφέρει πάγωμα των τιμών, αλλά μόνο «μικρότερες αυξήσεις», χωρίς να αποκλείονται οι αυξήσεις σε παρεμφερή προϊόντα.

Γ) Το «καλάθι» και τα προϊόντα που εντάσσονται σε αυτό, θα αλλάζει κάθε εβδομάδα, με συνέπεια, ο καταναλωτής, κάθε εβδομάδα να πρέπει να συγκρίνει την αντίστοιχη λίστα της προηγούμενης εβδομάδας για να συγκρίνει και τις τιμές των προϊόντων.

Η τακτική αυτή παραπέμπει στην παράλογη λογική της κυβέρνησης, που από τον Αύγουστο κατήργησε δήθεν την ρήτρα αναπροσαρμογής, και έδωσε στους καταναλωτές το δικαίωμα να επιλέγουν πάροχο ενέργειας, ανάλογα με την προτεινόμενη τιμή της κιλοβατώρας ανά μήνα, η οποία ενσωματώνει την ρήτρα. Στην ουσία όμως αποποιήθηκε των ευθυνών της και άφησε τους καταναλωτές έρμαια στις συναλλακτικές πρακτικές των παρόχων.

Καθιστά με απλά λόγια τους καταναλωτές επαίτες, προσβάλλοντας ευθέως την αξιοπρεπή διαβίωση τους, καθώς τοποθετεί την κοινωνία σε έναν διαρκή προσβλητικό αγώνα αναζήτησης χαμηλών τιμών, στην ενέργεια και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά μεταφέροντας στην κοινωνία δικές της ευθύνες. Η ευθύνη εξασφάλισης για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά σταθερών και προσιτών τιμών σε καταναλωτικά αγαθά που αφορούν στην καθημερινή και αξιοπρεπή διαβίωσή και σε αγαθά κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως η ενέργεια, ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης.

Το καλάθι του νοικοκυριού και η δήθεν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποτελούν «φενάκη», ώστε να εξαπατηθεί ο ελληνικός λαός με το αφήγημα της δήθεν κοινωνικής πολιτικής και δήθεν κρατικής παρέμβασης .

Στις 2 Νοεμβρίου το αφήγημα, ότι η Κυβέρνηση δεν στέκεται αμήχανη και δεν αφήνει παθητικά την κοινωνία έρμαιο στην αγορά και στις επιταγές της θα αποδομηθεί πλήρως, με την τελική αποδόμηση να έρχεται στις επόμενες εθνικές εκλογές. Από τις οποίες θα πρέπει να αναδειχθεί η Κυβέρνηση που θα φέρει αλλαγή πολιτικής, μιας πολιτικής, που θα αντιμετωπίζει τον πυρήνα των προβλημάτων και την γενεσιουργό αιτία αυτών, με αποκλειστικό γνώμονα τον σεβασμό στο πολίτη και όχι την υποταγή στα ολιγοπώλια της ενέργειας και της αγοράς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ