Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ Ο ΗΜΕΤΕΡΟΣ ΠΑΤΣΗΣ

Η δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας για να πλουτίσει ο ημέτερος Πάτσης» σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή το σκάνδαλο με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που αγόρασε… κοψοχρονιά «κόκκινα» δάνεια.

Οι εξελίξεις για την δραστηριότητα του διαγραφέντος βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, αναφορικά με την υπόθεση εξαγοράς «κόκκινων» δανείων, στο 1/15 της αξίας τους, αλλά και αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έχει εισπράξει μέσω ΕΛΤΑ για παροχή νομικών συμβουλών, έρχεται σε γνώση της κοινωνίας, την ίδια ώρα που εκείνη βιώνει την πιο σκληρή και επώδυνη καθημερινότητα, την στέρηση εξασφάλισης των βασικών συνθηκών διαβίωσης και επιβίωσης και την απώλεια σε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Το σκάνδαλο «Πάτση», έρχεται να επιβεβαιώσει για πολλούς και να εξαλείψει σε όσους τυχόν ακόμη διατηρούσαν αμφιβολίες, ότι η παρούσα Κυβέρνηση, με ατομική ευθύνη και ενορχήστρωση του Πρωθυπουργού, δίνει στην κοινωνία ως φιλάνθρωπος τα ψίχουλα των επιδοτήσεων και το καλάθι του εμπαιγμού, ενώ για τους «ημετέρους» και τους «εκλεκτούς» της, όχι μόνο ανέχεται και σιωπά, αλλά ενθαρρύνει, συνεργάζεται και είναι ηθική αυτουργός στο αδίκημα της κατ’ επάγγελμα διαπλοκής και αδιαφάνειας.

Ο λόγος που η Κυβέρνηση καταργούσε το 2020 οριζόντια την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και κάθε δυνατότητα ουσιαστικής ρύθμισης επ’ ωφελεία των δανειοληπτών, αποκαλύφθηκε με το σκάνδαλο Πάτση. Σκοπός της ήταν να δίνει όχι μόνο σε ξένα funds, αλλά και στον δικό της βουλευτή, τα χρήματα μέσω απευθείας αναθέσεων, ώστε να εξαγοράζει τα κόκκινα δάνεια των πολιτών, να τα ρυθμίζει με όρους που εξυπηρετούσαν τον πλουτισμό του, δεδομένου ότι η τιμή εξαγοράς ήταν στο 1/5 της αξίας, και περαιτέρω να ξεπουλά την πρώτη κατοικία των πολιτών.

Αναρωτιέται εύλογα κανείς, τι να ψήφισε ο Βουλευτής τον Ιούνιο του 2020 στην Ολομέλεια κατά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ