Παλιννοστούντες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

Παρέμβαση του Β. Κόκκαλη για την αναγκαιότητα να ρυθμιστούν άμεσα τα δάνεια 35.000 Ελλήνων παλιννοστούντων 

«35.000 Έλληνες παλιννοστούντες δανειολήπτες αδυνατούν να ρυθμίσουν τα δάνεια με 100% εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας με αναφορά του, την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, την επιστολή με ημερομηνία 17-11-2022 της Ένωσης Ποντίων Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία εκθέτουν ότι χάνουν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, που είχαν αποκτήσει με δάνεια με την εγγύηση 100% του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς αναφέρεται ότι δέχονται συνεχείς κλήσεις από τα Δικηγορικά γραφεία ΤΡΑΠΕΖΑΣ (services) που απαιτούν να καταβάλλουν οι δανειολήπτες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές υπέρογκων ποσών ΑΜΕΣΑ , διαφορετικά απειλούνται με κατάσχεση και πλειστηριασμό, ενώ η Τράπεζα δεν είναι δεκτική καμίας απολύτως ρύθμισης, με συνέπεια την άμεση απώλεια της πρώτης και μοναδικής τους κατοικίας.

Επισημαίνεται ότι άμεσα πρέπει η Κυβέρνηση να παρέμβει με σκοπό να θεσμοθετηθούν  ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τις τράπεζες, καθώς και να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες, να αγοράσουν το υπόλοιπο του δανείου τους σε τιμές που αγόρασαν τα fans.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ