Το μήνυμα του δημάρχου Τυρνάβου για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

Προσβασιμότητα, ισότητα, ευημερία, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς
«Η 3η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τηρείται δε παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992, προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.
Όμως, η πραγματική επίτευξη σκοπών όπως η πλήρης προσβασιμότητα, η ελεύθερη μετακίνηση, η πραγματική ένταξη στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή οφείλουν να αποτελούν στόχο κάθε τοπικής κοινωνίας αλλά και κάθε ατόμου ξεχωριστά.
Ο Δήμος Τυρνάβου και η νυν Δημοτική Αρχή προωθεί στοχευμένες δράσεις και πολιτικές προς την κατεύθυνση της προσβασιμότητας, της ισότητας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς.
Ήδη έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή τουαλετών ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθεί το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας, σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, σχέδιο που θα βελτιώσει απτά και ουσιαστικά την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στα δημοτικά κτίρια και τις βασικές κοινόχρηστες και κοινοφελείς χρήσεις.
Όλοι έχουμε δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες στην εργασία, στην κοινωνικοποίηση, στην αξιοπρεπή διαβίωση, στη ζωή.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ