ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Με τη μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ που πραγματοποίησαν σήμερα οι αγρότες των Φαρσάλων συνεχίζονται οι πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες των αγροτών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που αποδεκατίζει το εισόδημά τους.

Οι αγρότες ξεκίνησαν από τα χωριά τους και μετά τις 11 το πρωί διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους των Φαρσάλων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, τόνισε ότι οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους για άλλη μια φορά, προκειμένου να διεκδικήσουν την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων που αφορούν την επιβίωσή τους. Αφού επισήμανε ότι με αυτό το κόστος παραγωγής και με αυτές τις τιμές στα προϊόντα το εισόδημά τους συρρικνώνεται, σημείωσε ότι οι αγρότες διεκδικούν:

Μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, προστασία από τις φυσικές καταστροφές και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και στις 8 Γενάρη θα αποφασιστεί στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων η ακριβής μορφή της κλιμάκωσης.

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΦΩΤΟ: 902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ