ΈΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ο Χρήστος Καπετάνος στην υπογραφή του μνημονίου για την κατασκευή του πρώτου πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου

«Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, το πρώτο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο σχεδιάστηκε από την AKUO ENERGY, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού όπου αναμένεται να εξασφαλίσει ηλεκτρική ενέργεια, 400 μεγαβάτ, πάνω σε κανάλια και ταμιευτήρες χωρίς την δέσμευση αγροτικών εκτάσεων.

Αυτό το καινοτόμο έργο αγροενέργειας αναμένεται όταν υλοποιηθεί να εκμηδενίσει το ενεργειακό και λειτουργικό κόστος για τον ΤΟΕΒ, παρέχοντας παράλληλα δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για 10.000 αγρότες που ανήκουν στον Τ.Ο.Ε.Β. και για 150.000 στρέμματα στα χωριά του δήμου Κιλελέρ.

Τέτοιες καινοτόμες πρωτοβουλίες είναι η απάντηση στην εισαγόμενη ενεργειακή κρίση που έχει εκτοξεύσει το ενεργειακό κόστος για χιλιάδες αγρότες στα ύψη. Η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πέτρου Βαρελίδη στα σημερινά εγκαίνια σηματοδοτεί τη σημασία και την αξία που προσδίδει η Κυβέρνηση σε έργα τέτοιου βεληνεκούς, ιδέες καινοτόμες και σύγχρονες για την οικονομική διαχείριση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος, πάντοτε με τον δέοντα σεβασμό προς αυτό και την εξασφάλισή της προστασίας του. Με έργα τα οποία βασίζονται στις αρχές της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης, η περιοχή μας και η χώρα μας είναι μια σύγχρονη οικονομία της Ευρώπης με πολιτικές, φιλικές προς το περιβάλλον και τους πολίτες.

Συνάμα, όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος της εταιρίας AKUO , Eric Scotto, το σχέδιο με τα πλωτά φωτοβολταϊκά που θα είναι στους ταμιευτήρες και στα κανάλια θα αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις αγροτικές περιοχές της Ευρώπης, καθώς πρώτη φορά στην περιοχή μας εφαρμόζεται. Ο νομός, η Θεσσαλία και η χώρα μας προχωράνε μπροστά, στην νέα εποχή με γοργούς ρυθμούς.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τoν φίλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της AΚUO ENERGY Κώστα Ανδριοσόπουλο, το Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού και ειδικά τους Δημήτρη Τσιούρη και Μπάμπη Σουλιώτη και τον Διευθυντή του ΓΟΕΒ Θανάση Κορκόβελο, για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία η οποία θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες αγρότες της περιοχής μας.»

Τα παραπάνω επεσήμανε σε δήλωσή του ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος προσεκλήθη και παρέστη επιπλέον της υπογραφής του Μνημονίου και στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου της AKUO ENERGY που πραγματοποιήθηκαν στον Κραννώνα, παρουσία του γενικού γραμματέα υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πέτρου Βαρελίδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε την πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μιας ιδιωτικής εταιρίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό το έργο θα είναι το πρώτο από μια σειρά δράσεων, οι οποίες θα στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα και θα σέβονται παράλληλα το περιβάλλον, ακολουθώντας και οι άλλοι ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας το παράδειγμα αυτό.

Με το πέρας της παρουσίασης, υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της εταιρίας Akuo Energy, του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, του ΤΟΕΒ Πηνειού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων από την Akuo Energy σε κανάλια και ταμιευτήρες της περιοχής του δήμου Κιλελέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ