ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Απόστολος Πέκας – Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη μας συνοδεύτηκε από ένα τεράστιο άγχος του να μας πείσει πως ζούμε σε μία άλλη χώρα.

Στην προσπάθεια του αυτή ξέχασε να αναφερθεί σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή μας, όπως να μας πει ποιο είναι και αν υπάρχει σοβαρό σχέδιο για τις οικογένειες στο Δαμάσι, οι οποίες παραμένουν δύο χρόνια τώρα σε κοντέινερς και τροχόσπιτα που μπάζουν νερά. Καμία αναφορά σχετικά με τα αιτήματα των μελισσοκόμων που μόλις λίγες μέρες πριν βρίσκονταν στο δρόμο ούτε για τις 600 οικογένειες στην Αλεξανδρινή και το τεράστιο ζήτημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν μίλησε για την εκτροπή του Αχελώου, όπου ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί στη συνάντηση του με το συντονιστικό των αγροτών πως “το αφήνουμε για αργότερα και βλέπουμε”, σε ένα έργο που ο ίδιος πρώτος γνωρίζει πως δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ αλλά παρόλα αυτά δεν διστάζει να συνεχίζει να περιπαίζει τον αγροτικό κόσμο.

Κυρίως όμως ξέχασε να μιλήσει για τη νέα γενιά, γεγονός το οποίο είναι πραγματικά απίστευτο. Στην πιο χαλαρή συζήτηση να βρεθεί κάποιος το ζήτημα της νέας γενιάς θα “πέσει στο τραπέζι”. Προκύπτει από την αγωνία μικρότερων αλλά και μεγαλύτερων για τα προβλήματα της καθώς και την προσπάθεια της να προκόψει, να σταθεί στα πόδια της, να μην γίνει μια χαμένη γενιά.

Αντίθετα ο κος Μητσοτάκης δεν έκανε σχεδόν καμία αναφορά. Δεν ανέπτυξε κανένα σχέδιο, δεν ανέφερε καμία πρωτοβουλία έστω αποσπασματική.

Δεν μίλησε για την ακρίβεια και το πως επηρεάζονται οι νέοι και οι νέες, για την ανεργία και την εργασία επισφάλεια, την αδυναμία τους να κάνουν οικογένειες, τα προβλήματα των νέων επιστημόνων, την νεανική επιχειρηματικότητα, τα νέα παιδιά που δουλεύουν στον κλάδο των ταχυμεταφορών, τα νέα παιδιά του μόχθου, τους νέους αγρότες και τις νέες αγρότισσες, την ενίσχυση των νέων για να επιστρέψουν ή να παραμείνουν στα χωριά της υπαίθρου.

Τι θα μπορούσε να πει άλλωστε όταν ολόκληρη η πολιτική της ΝΔ, με αποκορύφωμα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, βασίζεται στην στοχοποίηση της νέας γενιάς;

Θέλω όμως να είμαι δίκαιος απέναντι στον πρωθυπουργό, καθώς δεν παρέλειψε να κάνει μια συγκεκριμένη αναφορά, οπότε οφείλω να το σημειώσω.

Θυμήθηκε να εξυμνήσει την ΔΑΠ ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ, τα νέα παιδιά εκείνα δηλαδή που αποτελούν την κομματική του νεολαία.

Ελπίζω μόνο ειλικρινά το μήνυμα να μην είναι πως αν είσαι “με τα δικά μας νέα παιδιά κάτι θα κάνουμε και για σένα”, γιατί τότε η πραγματικότητα θα είναι πιο θλιβερή και από την προχθεσινή του παρουσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ