ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΦΩΤΟ)

Δυστυχώς όσο περνάει η ώρα και συνεχίζεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς και τον απεγκλωβισμό ατόμων από την επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στον Ευαγγελισμό στο ύψος του μνημείου των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, τόσο και οι πληροφορίες που φτιάνουν από το σημείο κάνουν λόγο για μία ανείπωτη τραγωδία με νεκρούς, τραυματίες και εγκαυματίες.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική κάνουν λόγο για τουλάχιστον 6 νεκρούς, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, ενώ ήδη έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 15 – 20 τραυματίες στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Κατερίνης.

Μία επιβάτης που επικοινώνησε με την Εφ.Συν., ανέφερε ότι αισθάνθηκαν ένα πολύ δυνατό τράνταγμα και έσβησαν τα φώτα μέσα στο τρένο, ενώ η ίδια όπως και συνεπιβάτες της αναγκάστηκαν να σπάσουν τζάμια προκειμένου να απεγκλωβιστούν από την αμαξοστοιχία και να βρεθούν στα χωράφια.

Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες του φοβερού δυστυχήματος, ενώ πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο τα τρένα διέρχονται με μεγάλη ταχύτητα.

Εν τω μεταξύ με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει στα Τέμπη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος, Νίκος Παππάς.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 350 επιβάτες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα. Στη Λάρισα είχαν αποβιβαστεί περίπου οι 80, ενώ επιβιβάστηκε και άγνωστος αριθμός επιβατών  που με τους υπόλοιπους συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι το σημείο της σύγκρουσης.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι ακόμα γνωστά, αφού έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει καμία επαφή με κανέναν από τους πέντε μηχανοδηγούς των δύο αμαξοστοιχιών.

Εν τω μεταξύ για τον κίνδυνο να έχουμε «εκατόμβη νεκρών» κάνει λόγο ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, ο οποίος μεταβαίνει στο σημείο της σύγκρουσης. Εκεί κατευθύνεται και ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την πλευρά της εταιρίας λειτουργίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ