Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΑ

Εγγραφο του δήμου Τυρνάβου με το οποίο καλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να μεριμνήσουν με ίδιους πόρους και με ευθύνη τους για την επισκευή διαφόρων μικρών βλαβών στα σχολικά κτίρια και στους αύλειους χώρους έφτασε σήμερα στα σχολεία του δήμου προκαλώντας όπως είναι φυσικό αντιδράσεις αφού με το συγκεκριμένο έγγραφο η ευθύνη του δήμου για τις επισκευές της όποιας κλίμακας και οι συντηρήσεις ακόμη και κάποιων εκατοντάδων € περνάνε από το δήμο στα σχολεία.

Το συγκεκριμένο έγγραφο με ημερομηνία 6/3 που υπογράφουν οι υπεύθυνοι της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρει:

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΏΝ ΒΛΑΒΩΝ κλπ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΩΝ Α’ΒΘΜΙΑΣ και Β’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και συγκεκριμένα το Τμήμα Τεχν. Έργων και Εγκαταστάσεων του Δήμου Τυρνάβου

α. συντάσσει μελέτες και εκπονεί έργα για προγραμματισμένες παρεμβάσεις επισκευών και συντήρησης μεσαίας και μεγάλης κλίμακας στα κτίρια εκπαίδευσης μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου Τυρνάβου.

β. δεν διαθέτει τεχνικά συνεργεία και υπαλλήλους με τις απαραίτητες ειδικότητες τεχνιτών συντήρησης εγκαταστάσεων ούτε διαθέτει αντίστοιχο μηχανολογικό και τεχνικό εξοπλισμό και ως εκ τούτου αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα συνεχή αιτήματα σχολικών μονάδων σχετικά με την άμεση επιδιόρθωση ανακυπτουσών τοπικών βλαβών και γενικά την απρογραμμάτιστη μικροσυντήρηση των εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων του Δήμου κατά τη λειτουργία της σχολικής χρονιάς.

Επιπροσθέτως σημειώνουμε ότι αφενός οι απρογραμμάτιστες αναθέσεις εργασιών σε εξωτερικά τεχνικά συνεργεία και εργολάβους είναι διαδικασία χρονοβόρα και αναποτελεσματική και αφετέρου όλες οι σχολικές μονάδες λαμβάνουν μέσω των σχολικών επιτροπών ικανά χρηματικά ποσά για την λειτουργία τους.
Λόγω των ανωτέρω, καλείστε όπως διαχειρισθείτε με ίδιους πόρους και ίδιες ενέργειες, ανακύπτοντα μικρά τεχνικά προβλήματα επιδιόρθωσης τοπικών βλαβών μικροεργασίες επισκευών κλπ λειτουργικά τεχνικά μικροπροβλημάτων ενκαταστάσεων ολίγων δεκάδων ή και ολίγων εκατοντάδων ευρώ συντήρησης των σχολικών κτιρίων και των αυλείων χώρων τους καθώς διαθέτετε τόσο τους οικονομικούς πόρους όσο και την σχετική ευελιξία νια ταχύτερη αντιμετώπιση των αναφερομένων μικροεργασιών.

Η υπηρεσία μας μπορεί να συνδράμει πάντα με τις γνώσεις και την εμπειρία των μηχανικών της όποτε και όπου χρειαστείτε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ