ΛΑΡΙΣΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ 4 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδικάζεται σήμερα 20 Μάρτη στα δικαστήρια της Λάρισας η υπόθεση των 4 στελεχών του ΚΚΕ που συνελήφθησαν τον Σεπτέμβρη του 2018 από την αστυνομία επειδή έγραφαν προπαγανδιστικά συνθήματα για το 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Η κατηγορία που αποδίδεται στα 4 μέλη του Κόμματος για το βάψιμο συνθήματος, είναι αυτή της «διακεκριμένης φθοράς».

Σε κινητοποίηση καλεί η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ σήμερα Δευτέρα στις 9 π.μ. μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας απαιτώντας την αθώωση των τεσσάρων στελεχών του Κόμματος.

Ανακοίνωσή της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ :

«Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από πολυμελείς δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας. Στη διάρκεια της κράτησής τους, πάρθηκαν από τους συλληφθέντες δακτυλικά αποτυπώματα και προσωπικά στοιχεία, ενώ το πρωί της Δευτέρας τα συλληφθέντα στελέχη του ΚΚΕ προσήχθησαν στην Εισαγγελία Λάρισας με χειροπέδες, συνοδεία πολυμελούς και πάνοπλης δύναμης της Ασφάλειας! Τα στελέχη του ΚΚΕ, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου παραπέμφθηκαν σε δίκη, με την απίστευτη κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας!

Από την ώρα που έγινε γνωστή η σύλληψη των τεσσάρων συντρόφων, στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ έφτασαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι την επόμενη μέρα η μεταφορά των συντρόφων μας στα δικαστήρια, έγινε με καθυστέρηση και με “καταδρομικό” τρόπο, για να μην “πετύχουν” στο δρόμο τους τη μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης που είχε οργανώσει η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έξω από τα δικαστήρια.

Των καπιταλιστών η δημοκρατία είναι για τον λαό εκμετάλλευση, καταστολή και βία!!!

Τέτοιες ενέργειες ήταν και είναι ενταγμένες στη συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού λαϊκού κινήματος. Αυτήν την πολιτική βιώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Το 2018 η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία όπως έλεγε “θα καταργούσε τα ΜΑΤ”, εφάρμοσε το “νόμος και τάξη” απέναντι στο λαό μας, υπερασπίστηκε το τοιχίο γύρω από τον Πηνειό από τα προπαγανδιστικά συνθήματα για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το άγαλμα του Τρούμαν από τις μπογιές των σπουδαστών και των μαθητών διαδηλωτών και φυσικά την εργοδοσία, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματίες με την απόφαση για τον περιορισμό του δικαιώματος στην Απεργία.

Όπως όμως λένε “το Κράτος έχει συνέχεια”, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική καθώς επίσης και τα μέτρα καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος. Η ένταση της καταστολής είναι κομμάτι της ίδιας εγκληματικής πολιτικής όλων των έως τώρα κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί την υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος των μεγαλοκλινικαρχών, που αφήνει απροστάτευτο το λαό από έργα υποδομής απαραίτητα για την προστασία από φυσικές καταστροφές, ενώ “μπουκώνει” με δισεκατομμύρια ευρώ τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, που ισοπεδώνει τα λαϊκά δικαιώματα, που τελικά γεννά τις αιματοβαμμένες κοιλάδες των Τεμπών. Η μία κυβέρνηση “κόβει” και ο επόμενη “ράβει” αυτό το φρικαλέο “κοστούμι” της αντιλαϊκής πολιτικής για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων.

Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα ανακόψουν το ποτάμι της οργής του λαού και της νεολαίας. Η απάντηση που θα πάρουν θα είναι ακόμη πιο μαχητική. Ο λαός της πόλης μας έχει καταδικάζει στη συνείδησή του την προκλητική και ακραία αυτή πολιτική ενέργεια. Ο αγώνας απέναντι στην κρατική βία και καταστολή, μας αφορά όλους.

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τη δικτατορία του κεφαλαίου. Η αγωνιστική συμπόρευση του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές, είναι η πραγματική απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταστολή, τους πολέμους.

Απαιτούμε, την άμεση αθώωση των 4 συντρόφων μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ