ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η απάντηση του πρώην δημάρχου Ν. Ευαγγέλου στη χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου Ν. Γάτσα

Σε απάντησή του στο δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, για το ενδεχόμενο μεταφοράς νερού από την Ελασσόνα στη Λάρισα, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου, αναφέρει:

«Εμείς εκ του θεσμικού μας ρόλου έχουμε το δικαίωμα να ερωτούμε την δημοτική αρχή για οποιοδήποτε θέμα και παράλληλα να ασκούμε έλεγχο προς αυτή. Όσο για τα περί ανευθυνότητας και αναξιοπιστίας, αλλά και όλους τους χαρακτηρισμούς σας προς το πρόσωπό μου, σας τους επιστρέφω ανεπίστρεπτη κύριε Γάτσα.

Εκ της θεσμικής ιδιότητας μου, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, προχώρησα σε δημόσια ερώτηση προς τον δήμαρχο Ελασσόνας, μετά από σχετικές πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μου. Αν δεν γνωρίζατε -όπως λέτε- κύριε δήμαρχε, τώρα γνωρίζετε και θα πρέπει να ενεργήσετε για το θέμα, ώστε να αποτραπεί μια τέτοια κατάσταση, κάτι που και εμάς θα μας βρει σύμφωνους. Ρωτήστε, η ΔΕΥΑΛ, έχει ή δεν έχει τέτοιο σχεδιασμό για να σας λυθούν οι δήθεν απορίες σας.

Άρα η δημοσιοποίηση από την πλευρά μας δεν είναι ανούσια ή επιζήμια για τον δήμο -όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας- αλλά χρήσιμη, ώστε το θέμα να μπει στο δημόσιο διάλογο προς όφελος της Ελασσόνας. Οι πολίτες της Ελασσόνας θα πρέπει να γνωρίζουν.

Αν θέλουμε όλοι να είμαστε χρήσιμοι για το θέμα, σας προτρέπω να συγκαλέσετε δημοτικό συμβούλιο, ώστε να πάρουμε ομόφωνα απόφαση -η οποία πλέον θα είναι καταγεγραμμένη- και θα αναφέρει πως δεν θα δώσουμε νερό της Ελασσόνας στην Λάρισα. Αυτή η απόφαση θα δεσμεύει όλες τις παρατάξεις και στο μέλλον.

Αφήστε λοιπόν κύριε δήμαρχε τους «φθηνούς» χαρακτηρισμούς. Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ