ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας καλεί όλους τους φορείς της πόλης, τους Συλλόγους Γονέων και κάθε γονέα ξεχωριστά, σε ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/3/2023 και ώρα 19:00, στην ισόγεια αίθουσα σεμιναρίων του κεντρικού κτιρίου του Μύλου του Παππά με θέμα “Ασφάλεια στη σχολική στέγη: Νέες Υποδομές – Αντισεισμική Θωράκιση – Πυροπροστασία – Συντηρήσεις.

Η σύσκεψη αποτελεί το επόμενο βήμα της κινητοποίησης στις 8/3/2023 στο Δημαρχείο για το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισής και σύγχρονης σχολικής στέγης, ώστε να δοθεί συνέχεια της δράσης σε κοινό συντονισμό με τους συλλόγους γονέων και τους φορείς της πόλης.

Οφείλουμε μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις τόσο με το τραγικό σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, όσο και με τον μεγάλο σεισμό σε Τουρκία, Συρία και την επικινδυνότητα που δημιουργεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την ασφάλεια της σχολικής στέγης, να ανοίξουμε πιο οργανωμένα το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης, της κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων, αλλά και κρίσιμα ζητήματα που αντανακλούν στην ασφάλεια μαθητών εκπαιδευτικών όπως οι συντηρήσεις, η πυροπροστασία κλπ.

Η πραγματικότητα για πολλές σχολικές μονάδες της πόλης μας είναι ότι αποτελούν σεισμόπληκτα και ακατάλληλα κτίρια τα οποία απλώς επανήλθαν στην πρότερη κατάσταση από άποψη στατικότητας μετά τον σεισμό του 2021. Επίσης πλημμυρισμένα σχολεία, αίθουσες σε κοντέινερ και σε αποθήκες με φεγγίτες, ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ακατάλληλοι αύλειοι χώροι, σχολεία χωρίς γυμναστήρια, χωρίς βιβλιοθήκη, χωρίς τραπεζαρία, χωρίς αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα, νηπιαγωγεία χωρίς παιδική χαρά, σχολεία που δεν είναι σύγχρονα και δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες και στις ανάγκες της εποχής.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στα ζητήματα που αφορούν τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, κυριαρχεί η αντίληψη ότι αυτά αποτελούν κόστος και δεν έχουν και πάρα πολύ όφελος.

Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος μάθησης, διαπαιδαγώγησης, κοινωνικοποίηση, ακόμα και διαμόρφωσης του αισθητικού κριτηρίου του μαθητή. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την ζωή των παιδιών μας στην τύχη. Οργανώνουμε τον αγώνα μας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες της εποχής και την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ