ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ο δήμαρχος Λαρισαίων με δημόσια γνωστοποίηση καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/-νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα από την παρούσα δικαιολογητικά για την πλήρωση μίας θέσης ειδικού συμβούλου σε θέματα διαχείρισης και συντονισμού δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο/Η ειδικός/-η σύμβουλος θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου για την επικουρία του οποίου προτείνεται η πρόσληψη του. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις γραπτά ή προφορικά για θέματα της αρμοδιότητας του.

Οι ενδιαφερόμενοι/-νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

Α) τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν.3584/07 (αρ.11-17),

Β) πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ), όπως προβλέπεται στο άρθρο 82 του Ν. 3584/07, όπως ισχύει και Γ) αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με το αντικείμενο απασχόλησης.

Διευκρινίζεται ότι η εμπειρία αποδεικνύεται ως εξής:

 Για μεν τους μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας, συνοδευόμενη από βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης
Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, μπορούν, εναλλακτικά, αντί της υπεύθυνης δήλωσης, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα, από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.

 Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, για το είδος και την χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας συνοδευόμενη από βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης και μιας τουλάχιστον σχετικής σύμβασης ή ενός τουλάχιστον δελτίου παροχής υπηρεσιών ανά έτος, που να καλύπτουν ενδεικτικώς τη διάρκεια και το είδος της εμπειρίας.

Στην περίπτωση που η εμπειρία έχει αποκτηθεί στο δημόσιο τομέα, εναλλακτικά, αντί των προαναφερομένων, οι υποψήφιοι μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας

Η υποβολή των αιτήσεων με την προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών θα γίνεται στο Τμήμα Διαδικασιών Ανθρωπίνου Δυναμικού της Δ./νσης Διοίκησης & Προσωπικού του Δήμου (Ι. Δραγούμη 1, 2ος όροφος, πληροφορίες: Μ. Μακρή, τηλ. 2413 500-318), είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας στον τύπο και για πέντε (5) εργάσιμες ημέρες:

Α) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα,

Β) Φωτοαντίγραφο του δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας η διαβατηρίου,
Γ) Πιστοποιητικό γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης,

Δ) Τίτλο σπουδών (με την προβλεπόμενη αναγνώριση, ισοτιμία, αντιστοιχία βαθμολογίας, επικύρωση και μετάφραση, εφόσον είναι απαραίτητη)

Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται:

Πράξη αναγνώρισης από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α ή το Ι.Τ.Ε για την ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου καθώς και αντιστοιχία της βαθμολογικής κλίμακας αυτού με τη βαθμολογική κλίμακα των ημεδαπών τίτλων ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) περί ισοτιμίας, ισοτιμίας και αντιστοιχίας καθώς και αντιστοιχία της βαθμολογικής κλίμακας αυτών με τη βαθμολογική κλίμακα των ημεδαπών τίτλων.

Σε περίπτωση που από την πράξη ή το πιστοποιητικό αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο, απαιτείται βεβαίωση από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και επίσημη μετάφρασή της.

Ειδικά για τα πτυχία της Κύπρου: Για τα πτυχία που αποκτήθηκαν πριν από την πλήρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1-5-2004) και αναφέρονται στο Π.Δ. 299/1997 δεν απαιτείται αντιστοιχία. Για τα ίδια πτυχία καθώς και για όλα τα υπόλοιπα, τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξή της στην Ε.Ε. απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία.

Ε) υπεύθυνη δήλωση περί πλήρωσης των γενικών προσόντων διορισμού (αρ. 11-17 και 163 παρ. 3α, του Ν. 3584/07, όπως ισχύουν),

ΣΤ) Δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ειδική εμπειρία που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007 και

Ζ) Οποιαδήποτε κατά την κρίση τους επιπλέον προσόντα.

Η επιλογή θα γίνει από το Δήμαρχο, ο οποίος και αποφασίζει – κατά την κρίση του – για την καταλληλότητα του/της προσλαμβανόμενου/ης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007, όπως ισχύουν και η πλήρωση της προαναφερόμενης θέσης θα γίνει με σχετική απόφαση Δημάρχου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Τέλος, η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο ειδικής σύμβασης εργασίας ιδ. Δικαίου ορισμένου χρόνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ