ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΦΑΛΑΝΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Είμαστε υπερήφανοι για τη διάκρισή σας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές δημοτικού, καθώς αυτή επετεύχθη υπό δύσκολες συνθήκες, αφού ο εγκέλαδος χτύπησε και το Σχολείο της Φαλάνης τον Μάρτιο του 2021. Εσείς αποτελείτε την εικόνα της Ελλάδας, που οραματιζόμαστε και επιθυμούμε. Την Ελλάδα της καινοτομίας, της μόρφωσης και της προόδου».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην εκδήλωση – παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του τμήματος Ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, που βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές της ομάδας “F – Alania”, τονίζοντας πως “η υποδειγματική τους συνεργασία, που δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα, πρέπει όχι απλώς να επιβραβευτεί, αλλά να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση”.

Ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος στη καθοριστική συμβολή του Σχολείου και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Υπουργείο Παιδείας, υπογράμμισε:

«Από τον Σεπτέμβριο του 2022 το Υπουργείο Παιδείας έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, που περιλαμβάνει τη ζώνη “Σχολικών Μαθητικών Ομίλων”, μέσα από την οποία αναπτύσσονται θεματικές ενότητες, όπως η ρομποτική, η παιδική επιχειρηματικότητα και άλλες δράσεις. Αυτό είναι το Σχολείο, που θέλουμε. Ένα σχολείο, ελεύθερο, ανοιχτό, δημιουργικό, που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, χτίζει χαρακτήρες, αντιμετωπίζει τις ανισότητες, στηρίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Ειδική αναφορά έκανε ακόμη, στην ανάγκη της Φαλάνης να αποκτήσει ένα σύγχρονο σχολείο, αλλά και στις κινήσεις του προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνοντας:

«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου, τους ανθρώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, όλους τους πολίτες της Φαλάνης, που με κατέστησαν κοινωνό της απαίτησής τους για την ανέγερση ενός σύγχρονου διδακτηρίου και την αγαστή συνεργασία μας.
Θέλω να ξέρετε, πως θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και προσήλωση τον αγώνα η Φαλάνη να αποκτήσει ότι δικαιούται και της αξίζει.
Ήδη έχουμε συζητήσει με τους ανθρώπους της ΚΤΥΠ τις προϋποθέσεις σύνταξης σύγχρονου κτιριολογικού προγράμματος και αναζητούμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ΣΔΙΤ, για την ανέγερση νέου, σύγχρονου διδακτηρίου, με τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Σ.Δ.Ι.Τ, Ορέστη Καβαλάκη.
Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε μέχρι την οριστική δικαίωση».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Χρήστος Κέλλας βράβευσε τη μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, Έφη Βλαχούλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ