ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου για τους πρώην εργαζόμενους στα Σ/Μ Λάρισα

Ο αγώνας των απολυμένων από τα πρώην σουπερμάρκετ Λάρισα είναι δίκαιος και πολύχρονος. Τυπικά ξεκίνησε το 2014 με το κλείσιμο των καταστημάτων και το 2015 με την κήρυξη της πτώχευσης άλλα ουσιαστικά είχε αρχίσει νωρίτερα, με την απληρωσιά των συναδέλφων, τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που ενέτειναν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων, στις παρεμβάσεις του σωματείου για την ενίσχυση τους, η πολιτεία έφερνε συνεχώς εμπόδια, είτε με την μορφή κριτηρίων και «κόφτη» για την συμμετοχή των απολυμένων σε προγράμματα είτε με τις συνεχείς τροποποιήσεις της νομοθεσίας για τις πτωχεύσεις.

Οι αλλαγές στους νόμους, είχαν και έχουν μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση των κερδών των κεφαλαιοκρατών, των τραπεζών, εις βάρος των εργαζομένων.
Τα κόμματα που κυβέρνησαν, έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που πτωχεύουν να είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης για τις αποζημιώσεις. Δηλαδή οι απολυμένοι συνάδελφοι είναι πάλι οι μεγάλοι χαμένοι καθώς αντί για τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που τους οφείλονται ίσως πάρουν ότι ψίχουλο περισσέψει από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

Και ενώ οι συνάδελφοι των πρώην σουπερμάρκετ Λάρισα ακόμη αγωνίζονται, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματα τους, η συντεταγμένη πολιτεία εξακολουθεί να τους εμπαίζει και να χρησιμοποιεί τις ανάγκες και την αγωνία τους για ψηφοθηρικούς σκοπούς.
Όλοι αυτοί που μαζί νομοθέτησαν όλο το αντιδραστικό-αντεργατικό πλαίσιο, επαίρονται ότι προσπαθούν να δώσουν λύση στην κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Τέρμα η κοροϊδία, είναι επιτέλους ώρα για πράξεις.

Για να ψηφιστεί μία τροπολογία νόμου, χρειάζεται πρώτα αυτή να συνταχθεί και να κατατεθεί στην βουλή, δεν γίνεται με λόγια στον αέρα.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά τα ψέματα κυβερνήσεων και εργοδοτών, και δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς. Η μόνη λύση είναι η δική μας δράση, η οργάνωση στο σωματείο, η συμμετοχή στις δράσεις του, ο κοινός αγώνας, η αλληλεγγύη, για να δυναμώνουμε τον αγώνα για την κατάργηση κάθε αντεργατικού νόμου.

Απαίτηση των συναδέλφων, του σωματείου είναι η νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μεταβληθεί η σειρά κατάταξης των αποζημιώσεων και οι εργαζόμενοι να προηγούνται των 4 φορές ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών και των λοιπών πιστωτών.

Να μπει τέλος στα ψέματα της κυβέρνησης της ΝΔ, των προηγούμενων κυβερνήσεων, και των πολιτικών φορέων τους, που πάλι «χαρίζουν» προεκλογικές υποσχέσεις ενώ διαρκώς τσακίζουν τις ζωές μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ