ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

Τελικά, κυρία Κεραμέως, ούτε και σεις ξεφύγατε από την πεπατημένη στις περίφημες κρίσεις των διευθυντών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως και κάθε προηγούμενη κυβέρνηση στήσατε ένα μηχανισμό κομμένο και ραμμένο στις κομματικές επιδιώξεις σας.

Το επιτελικό σας κράτος και η ψηφιακή διακυβέρνηση που διαφημίζει η κυβέρνηση σας μεταφράστηκαν σε κομματικό κράτος και ηλεκτρονική παρακολούθηση αντίστοιχα.

-Αφού η κυβέρνηση σας διόρισε τους εκλεκτούς της στα τοπικά συμβούλια επιλογής, που στην συντριπτική πλειοψηφία είναι κομματικά στελέχη της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ (ΔΑΚΕ), απέστειλε εγκύκλιο για την διαδικασία και τον τρόπο επιλογής και τοποθέτησης των διευθυντών η οποία εφαρμόστηκε κατά το δοκούν από το κάθε τοπικό συμβούλιο επιλογής.

-Τα κριτήρια μοριοδότησης (τα ζήλεψε και ο εμπνευστής και εισηγητής του προσοντολογίου κος Γαβρόγλου) περιελάμβαναν αδιευκρίνιστα πεδία «επιμορφώσεων» και βέβαια το απίθανο κριτήριο της συμμετοχής σε προγράμματα ERASMUS! Την ίδια ώρα ένα δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο μοριοδοτούνταν με 3 μόρια, όσο και η συμμετοχή σε τρία προγράμματα ERASMUS! Είναι φανερή εδώ η εκτίμηση που έχετε στις σπουδές και γενικά στην ανώτατη εκπαίδευση.

– Ενστάσεις για ίδια κατηγορία μοριοδότησης άλλα συμβούλια τις έκαναν δεκτές και άλλα τις απέρριψαν.

-Τελευταίο «επίτευγμα» του επιτελικού και ψηφιακού σας κράτους η κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, λίγο πριν λήξει η προθεσμία δήλωσης προτίμησης σχολείων από τους υποψήφιους διευθυντές! Τι πρωτότυπο θα έλεγε ειρωνικά κάθε κάτοικος αυτής της χώρας! Στη Λάρισα πάντως έχουμε εμπειρία από «αυτονομημένα» συστήματα που ανοιγοκλείνουν μόνα τους ξαφνικά!

– Την «επιτυχία» του επιτελικού και ψηφιακού σας κράτους ολοκλήρωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου που τα έκανε μπάχαλο ζητώντας να στείλουν τις δηλώσεις (όσοι δεν πρόλαβαν μόνο; )με e-mail και όποιο άλλο πρόσφορο μέσο, με ό, τι αυτό συνεπάγεται και το κάθε συμβούλιο να πράξει ανάλογα!!!!

Σε όλο αυτό το αλαλούμ που προξενήσατε μόνοι σας είναι γνωστό ποιος θα είναι ο υπαίτιος κατά την κυβέρνηση, η γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ο ανιψιός, ο σταθμάρχης, ο υπάλληλος μιας ΔΕ ή ΠΕ. Η κυβέρνηση και το υπουργείο ποτέ.

Με όλα αυτά τα ευτράπελα η πρόταση- θέση των Παρεμβάσεων για άμεση εκλογή του διευθυντή από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου ως κυρίαρχου οργάνου της σχολικής μονάδας είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ