ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΛΑΡΙΣΑ, ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΦΤΗΝΟ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΟΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΙΚΟΙ- ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας με αφορμή τη γιγάντια ΝΑΤΟϊκή άσκηση που θα ξεκινήσει στη Λάρισα

Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όλα τα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, μετατρέπουν την Λάρισα, το Στεφανοβίκειο και όλη την Ελλάδα, σε «πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι -Αμερικανονατοικοί- δολοφόνοι», βάζοντας σε τεράστιους κινδύνους την ασφάλεια του λαού μας και άλλων λαών, για χάρη των συμφερόντων των Αμερικανονατοικών ιμπεριαλιστών που συγκρούονται με την ιμπεριαλιστική Ρωσία, στην Ουκρανία και όχι μόνο.

Μια από τις μεγαλύτερες αμερικανονατοικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Ευρώπη, η άσκηση «Defender 23», που διευθύνεται από τον στρατό των ΗΠΑ, θα διεξαχθεί από τις 22 Απριλίου στη Λάρισα και σε διάφορες άλλες περιοχές και θα διαρκέσει δύο μήνες, με σκοπό «να επιδείξει την ικανότητα του στρατού των ΗΠΑ να αναπτύσσει γρήγορα αξιόπιστα στρατεύματα και εξοπλισμό για να διασφαλίσει τους συμμάχους, να αποτρέψει αυτούς που θα απειλούσαν την ειρήνη της Ευρώπης και να υπερασπιστεί την ήπειρο από επιθετικότητα», όπως γράφτηκε στον τύπο. Ποιοί; Οι κατ΄ εξακολούθηση φονιάδες των λαών!!!

Στο πλαίσιο αυτό, πεζοναύτες των ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να «καταλάβουν» το αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας -στο οποίο ήδη έχει παραχωρηθεί μόνιμη βάση στις ΗΠΑ-, ενώ άλλοι Αμερικανοί και Έλληνες πεζοναύτες που θα εγκατασταθούν νωρίτερα σ’ αυτό, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την «κατάληψή» του.

Η παραχώρηση των στρατιωτικών και όχι μόνο εγκαταστάσεων της χώρας μας στους Αμερικανονατοικούς ιμπεριαλιστές και η συμμετοχή των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε σειρά ασκήσεων στο έδαφος της χώρας μας και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, στο πλαίσια της πολεμικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί ασφάλεια και συνθήκες ειρήνης, αλλά όλο και μεγαλύτερους κινδύνους για την ασφάλεια του λαού μας και άλλων λαών, αφού η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, ο Βόλος και όλη χώρα μας, εκτός από δολοφονικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μετατρέπεται και βασικός στόχος αντιποίνων, όπως επίσημα έχει δηλώσει η Ρωσική κυβέρνηση.

Ο λαός της Λάρισας και όλης της Θεσσαλίας και με την ψήφο του στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αλλά και με τους αγώνες του, πρέπει να απαιτήσει η περιοχή μας και η χώρα μας, να πάψει να είναι «πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι-Αμερικανονατοικοί- δολοφόνοι».

Να σταματήσει η παράδοση του εδάφους και της επικυριαρχίας της χώρας στους Αμερικανονατοικούς φονιάδες και η εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, που σπέρνουν τον θάνατο, την φτώχεια και την προσφυγιά, για να αρπάζουν τον πλούτο των λαών, για να αυξάνουν τα κέρδη τους και να εδραιώνουν την εκμεταλλευτική εξουσία τους τα μονοπώλια.

Να ακυρωθεί η επικίνδυνη στρατιωτική συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στην 110 Π.Μ, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ο εξοπλισμός τους που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Για να ζήσουμε ειρηνικά και με αλληλεγγύη με όλους τους λαούς, έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με τον λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ