ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ «ΘΕΑΤΕΣ»

Η Δημοτική παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» του πρώην δημάρχου Τεμπών Κ. Κολλάτου σχετικά με τον αποκλεισμό των αμυγδαλοπαραγωγών του δήμου από τις ενισχύσεις de minimis επισημαίνει:

«Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τον εμπαιγμό των αμυγδαλοπαραγωγών του Δ Τεμπών μετά τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης de minimis.
Πρόκειται για κατάφωρη αδικία και δημιουργία ανισοτήτων μεταξύ των τοπικών κοινωνιών που θα πρέπει η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τάχιστα.
Σας επισημάναμε στο προηγούμενο ΔΣ (11-4-2023)κ. Μανώλη την πρόθεση του υφυπουργού παρά του πρωθυπουργού, να αποζημιώσει συγκεκριμένες κοινότητες του Ν Μαγνησίας.

Αιτηθήκατε να αναλάβετε πρωτοβουλίες -πριν το κλείσιμο της βουλής-και να συναντήσετε τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας την αποκατάσταση της πρωτοφανούς αδικίας.

Καλές οι επιστολές, καλές οι εξηγήσεις πού ζητάτε μέσω αυτών, αλλά οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Δήμου μας παραμένουν στο ίδιο έργο «θεατές».
Βρίσκονται σε απόγνωση μετά τις ζημίες που υπέστησαν τα τελευταία 5 χρόνια, βλέπουν ανεκπλήρωτη την υπόσχεση για άρση της αδικίας των παραγωγών του Δ Τεμπών, στους οποίους χορηγήθηκαν «ψίχουλα» το 2019 παρά τα απολογιστικά στοιχεία των αρμόδιων επιτροπών, ενώ η πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού, ήταν η σταγόνα που έκανε το «ποτήρι» της αδικίας και του εμπαιγμού να ξεχειλίσει.

Ζητάμε απ´ εσάς κ Μανώλη και κκ της Δημοτικής Αρχής να «πιέσετε» την κυβέρνηση, για την άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αμυγδαλοπαραγωγών του Δ. Τεμπών. Η Δημοτική μας παράταξη στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ