Η ΖΩΗ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς γίνεται σε προεκλογική περίοδο. Είναι αφορμή για μια ακόμα σύγκριση μεταξύ των πεπραγμένων ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Νέας Δημοκρατίας αλλά και των κυβερνητικών τους προγραμμάτων. Για να θυμηθούμε το πώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας σκληρές μάχες εν μέσω μνημονίων διατήρησε και σε αρκετές περιπτώσεις ενίσχυσε τα εργασιακά δικαιώματα.

Και πως η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα νομοσχέδια Χατζηδάκη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων επιτέθηκε στα εργασιακά δικαιώματα των πολλών.

Περιόρισε το δικαίωμα στην απεργία, κατάργησε το οκτάωρο, διευκόλυνε τις απολύσεις. Δικαιώματα, τα οποία το εργατικό κίνημα διεκδίκησε από τον 19ο αιώνα και κατέκτησε με σκληρούς αγώνες. Δικαιώματα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκε να επαναφέρει άμεσα καταργώντας κατά προτεραιότητα τους Νόμους Χατζηδάκη.

Είναι πολύ πρόσφατο το βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, με τον εργοδότη να απαιτεί από τους εργαζομένους να ψηφίσουν ΝΔ εκτοξεύοντας απειλές, παρουσία του Άδωνη Γεωργιάδη, δηλωτικό της αντίληψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους. Το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Δικαιοσύνη Παντού αφορά όλες και όλους και πρωτίστως τον κόσμο της εργασίας.

Αφορά στην ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη δίκαιη συμμετοχή του στον παραγόμενο πλούτο! Αφορά στη δική μας ζωή.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ