Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Εργατική Πρωτομαγιάς καθιερώθηκε, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1 Μαίου 1886, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι μήνυμα ενότητας, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πορευτούμε σε ένα αισιόδοξο μέλλον.

Η καθιέρωση του 8ωρου, τα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η συναδέλφωση των λαών και η ειρήνη είναι αγαθά που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Η υπεράσπιση αυτών των αγαθών δεν είναι υποχρέωση μόνο των εργαζομένων, αλλά όλων των οργανώσεων, όλων των φορέων, όλων των ανθρώπων.

Ως δημοτική Αρχή στηρίζουμε και ενισχύουμε τους εργαζόμενους διεκδικώντας πόρους και προγράμματα ώστε να ελαχιστοποιηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι συνέπειες της πολύπλευρης κρίσης. Έχουμε χρέος απέναντι στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι ξενιτεύονται αναζητώντας ένα πιο δημιουργικό και ανθρώπινο μέλλον.

Έχουμε χρέος, να συμβάλουμε όλοι, για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας και το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.

Αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε αλώβητα τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Στηρίζουμε και μεριμνούμε για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων πραγματοποιώντας δράσεις ενημέρωσής τους για τις δυνατότητες εργασίας τους, εφαρμόζουμε προγράμματα εύρεσης εργασίας, καθώς επίσης στηρίζουμε τις τοπικές οικονομίες δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Πιστεύουμε ότι ο ικανοποιημένος εργαζόμενος, είναι ο αποδοτικός εργαζόμενος.

Η φετινή εργατική πρωτομαγιά ας αποτελέσει αφετηρία για μια καινούρια πορεία για την χώρα μας, για τον τόπο μας και τους πολίτες μας. Ας ευχηθούμε ο Μάης της Άνοιξης και των λουλουδιών να φέρει αισιοδοξία και ελπίδα σε όλους μας.

Χρόνια πολλά και Καλή Πρωτομαγιά!

Ο Δήμαρχος Τεμπών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ