ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΠΙΠΕΡΓΙΑ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

«Η πανδημία απέδειξε τη χρησιμότητα των δημόσιων συστημάτων υγείας, όπως το ΕΣΥ αποστομώνοντας κάθε πολέμιό τους. Όλες οι παγκόσμιες εξελίξεις και η ανάγκη καταπολέμησης των ανισοτήτων, αναδεικνύουν την ανάγκη να διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας και η απρόσκοπτη, ποιοτική, οικονομικά εφικτή πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες.

Ο αγώνας για αυτές τις αυτονόητες αλήθειες πρέπει να είναι συνεχής, καθώς η νεοφιλελεύθερη επίθεση στο δημόσιο χαρακτήρα βασικών αγαθών είναι καθημερινό φαινόμενο, όπως απέδειξε πρόσφατα η απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη για το νερό. Σε αυτή την προσπάθεια το βιβλίο “Οι αγώνες που έπλασαν τον μύθο” αλλά και η συνολική πορεία ζωής του Δημήτρη Πιπεργιά αποτελούν για όλους μας πραγματική πυξίδα».

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σωτήρης Βούλγαρης, σε σύντομη τοποθέτησή του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του ιστορικού στελέχους και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καθώς και πρώην πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Πιπεργιά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΔΕΗ Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ