ΜΕ ΝΔ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

Υποστήριξε ο Μ. Χαρακόπουλος μιλώντας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων της Λάρισας

«Μπορώ να μιλώ και να σας κοιτώ στα μάτια, διότι αυτά που υποσχεθήκαμε πριν τις εκλογές του 2019 τα κάναμε πράξη. Με την αξιοπιστία του έργου μας δεσμευόμαστε και για την υλοποίηση του κυβερνητικού μας προγράμματος τη νέα τετραετία. Όλα αυτά τα χρόνια αποδείξαμε ότι είμαστε μια δύναμη ευθύνης και αξιοπιστίας, που μακράν των εύκολων συνθημάτων και του λαϊκισμού, βάζουμε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που ενδιαφέρεται περισσότερο για τους εργαζόμενους, που μείωσε την ανεργία, αύξησε μισθούς και μείωσε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων της Λάρισας.

Ο μύθος της αριστεράς

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «παρά τον μύθο της αριστερής ευαισθησίας για τους αδύναμους και τους μη προνομιούχους, η αριστερά όταν κυβέρνησε απομυθοποιήθηκε πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις, αυξάνοντας φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αντιθέτως, έργο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η δημιουργία τριακοσίων χιλιάδων θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας κατά έξι μονάδες, η αύξηση του κατώτατου μισθού, τα επιδόματα που δόθηκαν την περίοδο της πανδημίας, τα προγράμματα για στέγη με ωφελούμενους νέους εργαζόμενους, τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων εργαζομένων.

Αυτή η πολιτική να είστε βέβαιοι θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ακόμη ένταση κατά την νέα τετραετία, εφόσον ο ελληνικός λαός μας δώσει αυτοδύναμη εντολή διακυβέρνησης. Μια περίοδος που αναμένεται να προσφέρει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, περαιτέρω μείωση της ανεργίας, υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους της χώρας».

Μέσος μισθός 1500 ευρώ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «την προηγούμενη τετραετία στην μόνη υπόσχεση που δεν ήμασταν ακριβείς στην υλοποίησή της ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία ήταν τελικά τριπλάσια και όχι διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης! Έτσι, η αύξηση σε σχέση με το 2019 ήταν 20% και από τα 650 ευρώ ανήλθε στα 780 ευρώ. Διακηρυγμένος στόχος της ΝΔ είναι στη νέα τετραετία ο κατώτατος μισθός να ανέλθει ακόμη περισσότερο και να φθάσει τα 950 ευρώ.

Επιπλέον, εφόσον συνεχιστεί η παρούσα οικονομική πολιτική, προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, ψηφιοποίησης και εκσυγχρονισμού του κράτους, υπέρβασης των γραφειοκρατικών εμποδίων, απόδοσης κινήτρων στην επιχειρηματική δραστηριότητα, συνετή φορολογική πολιτική, τότε θα είναι δυνατή και σημαντική αύξηση των μισθών κατά 25% με τον μέσο μισθό να φθάνει στα 1.500 ευρώ. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία θα πέσει περαιτέρω στο 8%.

Η επόμενη τετραετία, όπως δεσμεύτηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι αυτή που όχι μόνον θα προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας αλλά και καλύτερα αμειβόμενες, έτσι ώστε να βάλουμε ένα οριστικό τέρμα στο δραματικό brain drain, στη φυγή στο εξωτερικό προς άγραν εργασίας των νέων μας με υψηλά επαγγελματικά και επιστημονικά προσόντα.

Την ώρα της κάλπης, επομένως, ο εργαζόμενος έχει να επιλέξει ανάμεσα στην ΝΔ των έργων, της ελπίδας και της προοπτικής και σε μια αντιπολίτευση των κενών λόγων, της αβεβαιότητας και της επιστροφής στην κρίση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ