9η ΜΑΪΟΥ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΌΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΌΧΙ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ

Δήλωση της Ζωής Ακριβούλη για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

9 Μαΐου 1945. Συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανία και λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έκλεισε, έτσι, η πιο σκοτεινή και τραγική περίοδος της σύγχρονης ιστορίας. Πολλές δεκάδες εκατομμύρια νεκροί. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατεστραμμένες. Βαρύς ο φόρος αίματος και καταστροφής για την Ελλάδα.

Η επέτειος αυτή πρέπει να αποτελεί πάντα μια για όλες και όλους μια αναγκαία υπενθύμιση του τι σημαίνει φασισμός και ναζισμός. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που η ακροδεξιά σηκώνει και πάλι κεφάλι στην Ευρώπη. Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε έντονο προεκλογικό κλίμα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21η Μαΐου. Στη χώρα μας, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, απεργάζεται σχέδια κυβερνητικής συνεργασίας με εγχώριες ακροδεξιές ομάδες. Ας μην επιτρέψουμε στα σενάρια αυτά να υλοποιηθούν.

Στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής, η μόνη απάντηση είναι η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ως πρώτο κόμμα. Για να μείνουν τα σενάρια αυτά στα συρτάρια των εμπνευστών τους. Για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη παντού!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ