Η «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ» ΤΟΥΣ ‘Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ;

Αρθρο της Μαρίας Μπαρμπούτη, υποψήφιας βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ 

Μένουν 10 μέρες μέχρι τις εκλογές και τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα εκβιάζουν ξανά το λαό μας για να τους ψηφίσει. Συνεχώς μιλούν για την ανάγκη να υπάρξει μια «σταθερή κυβέρνηση», για να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στην «ανάπτυξη», από την οποία θα είναι ωφελημένος ο λαός! Γιατί με την «ανάπτυξη» θα ανέβουν οι μισθοί και οι συντάξεις κ.λπ. κ.λπ.

Αυτή είναι η περίφημη «σταθερότητά» τους, γι’ αυτήν μας πιπιλάνε το μυαλό με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν.

«Σταθερότητα» με αυτοδυναμία ζητάει η ΝΔ. «Σταθερότητα» με προοδευτική συγκυβέρνηση επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως δύναμη «σταθερότητας» παρουσιάζεται και το ΠΑΣΟΚ.

Όμως, αυτή η τόση «σταθερότητα», μόνο μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια προμηνύει για τον λαό, αν δεν είναι ο ίδιος πιο δυνατός και αυτοί πιο αδύναμοι μετά τις εκλογές.

Έχει σημασία να θυμηθούμε τι εννοούν «σταθερότητα».
Επικαλούμενοι τη «σταθερότητα» έκοβαν ανενδοίαστα όλοι μαζί μισθούς και συντάξεις, οδηγώντας όλο τον λαό σε απόγνωση.

Για τη «σταθερότητα» έφτασαν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα σε ύψη δυσθεώρητα. Μόνο για το πασχαλινό τραπέζι χρειάστηκε σχεδόν ένας ολόκληρος μισθός! Καθημερινά παρατηρούνται αυξήσεις στα προϊόντα, στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

Με «σταθερότητα» βάζουν τη χώρα μας σε περιπέτειες με την εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τους πολέμους, καθιστώντας τον λαό και τη χώρα στόχο!

Για τη «σταθερότητα» κόβουν το ρεύμα στα φτωχόσπιτα και ξαμολούν τα κοράκια των funds.

Για τη «σταθερότητα» όλη η χώρα περιμένει τα νέα εγκλήματα, τα νέα Τέμπη, σε σχολεία, λιμάνια, αεροδρόμια, σε κάθε κρίσιμη υποδομή.

Με «σταθερότητα» η δημόσια Υγεία αναζητεί γιατρούς και νοσηλευτές, σε κάθε δομή Υγείας σε όλη τη χώρα. Να μη γίνει αναφορά στην ακριτική Ελλάδα! Εκεί να δείτε «σταθερότητα»!
Όπου και να κοιτάξουμε, παντού τα ίδια προβλήματα. Ολα εις βάρος του λαού και υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι όλα αυτά που με κυνικό τρόπο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν εναλλάξ «θυσία» και «ευκαιρία», επιβεβαιώνοντας πως το κράτος έχει συνέχεια και πως δεν τους χωρίζει το παραμικρό.
Σε όλα αυτά η λύση είναι μία! Ισχυρό ΚΚΕ!

Ο λαός έχει πλέον τη γνώση αλλά και την πείρα να δει καθαρά ότι αυτά που χωρίζουν τα αστικά κόμματα είναι ελάχιστα, σε αντίθεση με αυτά που τα ενώνουν. Γι’ αυτό η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ακόμη περισσότερο αντιλαϊκή. Γιατί είναι έτοιμοι να συγκυβερνήσουν, με οποιονδήποτε συνδυασμό.

Μόνο την ψήφο του στο ΚΚΕ θα τη βρει εκεί ο λαός και την επόμενη μέρα. Στον αγώνα του για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για να ανοίξει δρόμο προοπτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ