ΚΚΕ: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΨΗΦΩΝ ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ Χ.Α.

Ανακοίνωση – καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος

Η φωτογράφιση (σε κλίμα χαράς) του Βασ. Χαλβατζούλη, ο οποίος βρισκόταν στα χρυσαυγίτικα ψηφοδέλτια στις ευρωεκλογές του 2014 και τις βουλευτικές του Ιανουαρίου 2015, με το δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη (που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και άλλους) και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενο από τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ) Βασίλη Κόκκαλη, αλλά και τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα στις 11/5, αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει γέφυρες με το εκλογικό ακροατήριο τέτοιων μορφωμάτων, αξιοποιώντας «κρίκους» από τον χώρο τους, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χαριεντίζονται με στελέχη, βουλευτές, ακόμα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο, αφού είναι γνωστά και άλλα προεκλογικά νταραβέρια του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της ακροδεξιάς. Έχουμε και λέμε:

Στην Καστοριά, ο Αλ. Τσίπρας «συναντήθηκε» με τον αντικομμουνιστή πρόεδρο του τοπικού παρατήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στα αντικομμουνιστικά – εμφυλιοπολεμικά παραληρήματα μίσους από τον Γράμμο και το Βίτσι, παρέα με τους κάθε λογής Τζήμερους, Κρανιδιώτες και Μπογδάνους, αλλά και πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Στο Μενίδι με τον πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και της Ελληνικής Λύσης και νυν υποψήφιο δήμαρχο Ηλιάδη. Ο συγκεκριμένος είχε φιλοξενήσει στην εφημερίδα της παράταξής του τον Κασιδιάρη, ενώ εκπρόσωπός του συμμετείχε επίσημα σε εκδηλώσεις του κόμματος Κασιδιάρη στο Μενίδι.

Στον Πύργο, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπράττει με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, σε κοινό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου. Και στην Κοζάνη κατέβασε ως υποψήφιο γνωστό πλυντήριο της ακροδεξιάς.

Και όλα αυτά, δέκα χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μετά από τις δολοφονίες των μεταναστών, μετά από τις δολοφονικές επιθέσεις και τους βαρείς τραυματισμούς σε συνδικαλιστές κομμουνιστές, στο ΠΑΜΕ, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης ναζιστών.

Τα νταραβέρια αυτά, η παρουσία του δήμαρχου Λάρισας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και οι δηλώσεις του, περί «πολυσυλλεκτικής σύνθεσης» ή «ξεπέρασμα των ορίων των κομμάτων», η συνεργασία του με στελέχη προερχόμενα ακόμα και από τη ΝΔ , οι παλιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί μιας «σοβαρής ΧΑ» και οι μετακινήσεις –συνεργασίες στελεχών των φασιστικών μορφωμάτων ακόμα και με τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, γίνονται στο έδαφος της στρατηγικής σύμπλευσης όλων αυτών, στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και της «επενδυτικής βαθμίδας», που συνοδεύονται από διαρκές τσάκισμα δικαιωμάτων, και των επικινδύνων για τους λαούς ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Αποδεικνύεται καθαρά ότι τα φασιστικά μορφώματα είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος που όλοι μαζί υπηρετούν, αλλά και πόσο ψεύτικος και κενός είναι ο αντιφασισμός των αστικών κομμάτων.
Η αντιμετώπιση των φασιστικών μορφωμάτων είναι υπόθεση της οργανωμένης συλλογικής πάλης, με την απομόνωσή τους παντού, να μη βρίσκουν τόπο για να χύσουν το δηλητήριό τους.

Ο αγώνας αυτός περνάει και από τις κάλπες, με την ενίσχυση του ΚΚΕ που στέκεται με συνέπεια απέναντι στον φασισμό, στα μορφώματα, στην ιδεολογία του και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Δυνατό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη, η μόνη σίγουρη επιλογή και στην κάλπη, για κάθε άνθρωπο που αισθάνεται πραγματικά αριστερός και προοδευτικός!

Δυνατό ΚΚΕ γιατί, αντίπαλο δέος και αντιπολίτευση «στη δεξιά του Μητσοτάκη», δεν μπορεί να είναι ένα συνονθύλευμα που περιλαμβάνει στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ, το μισό ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, μέχρι ξεσκολισμένους ακροδεξιούς.

Μοναδικός αντίπαλος και πραγματική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο κοινό πρόγραμμα των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις και τη δράση του υπέρ των εργαζομένων και του λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ